Permis categoria „Dii"
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Permis categoria „Dii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scărpinându-şi părul creţ sub şapcă, miliţiştii au scornit o lege rutieră de toată jena iar Parlamentul abia votat a mai şi votat-o!

Crasă dovadă de răutate din partea autorităţilor e prevederea care-i vizează pe mopedişti. Să ceri permis la bicicleta cu motor şi alte trotinete cu ardere internă e somnul raţiunii. Să mai şi susţii că UE te-a obligat e ca şi cum ne-ai pune să ne luăm şenile fiindcă n-avem drumuri.

Unde s-a mai auzit de permis ca să conduci sub 50 de cmc, indiferent pe câte roţi? S-ar mai fi dezvoltat o aşa industrie a scuterelor şi minicarurilor dacă nu erau la liber?

Nici statisticile nu argumentează noile prevederi. Principalele cauze ale accidentelor sunt neacordările de prioritate între vehicule sau corelate cu pietonii, traversările neregulamentare şi viteza neadaptată condiţiilor carosabilului (cât e, printre gropi).

În judeţul Vaslui, tot din statistici, cauza majoră sunt căruţele! Permisul de căruţaş când cereţi?

Mai mult, cursurile şi examenele de scuterist nu se pot organiza lipsind regulamentul de aplicare. În schimb, se limitează cilindreea pentru motocicliştii sub 24 de ani, dar orice beizadea poate urca în copaci cu 500 de CP din prima. Camionagii şi şoferii de microbuz nu mai pot avea sub 21 de ani, lăsând licee fără obiectul muncii. Altfel, UE cere de ani buni permis aparte la camioanele cu osie dublă de direcţie, dar noi facem urechea toacă…

N-am găsit nicăieri câte amenzi au dat poliţienii pentru starea drumurilor, deşi sunt obligaţi s-o facă. Dar pentru a infinita oară dovedim că nici căruţa nu ştim s-o mânăm, o punem înaintea boilor. Degeaba te-ai chinuit, nene Grigorescule!

Şopârcicleta cu reacţie adversă

Citit 15080 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.