Deşi există o decizie judecătorească de suspendare, Garda Financiară tot dă examen

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a suspendat Ordinul 2253 dat de Sorin Blejnar pe 23 iunie prin care se face reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Suspendarea a fost dată însă într-o acţiune, depusă pe 30 iunie, în contencios administrativ, de un comisar al Gărzii Financiare Brăila.

Practic, acesta a câştigat în instanţă suspendarea examenului, care vineri avea proba scrisă. Hotărârea aceasta este valabilă 60 de zile, timp în care se poate depune o contestaţie prin care să se ceară anularea Ordinului. Dacă acest lucru nu se face, atunci Ordinul 2253 îşi reia puterea.

ANAF a declarat recurs

Din informaţiile care apar la nivel naţional, nici sindicaliştii din ANAF nu au stat cu mâinile în sân, atacând şi ei în instanţă acest Ordin. Dar dacă în ceea ce-i priveşte nu apare nicio decizie, brăileanul şi-a primit-o pe a sa pe 13 iulie.

Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă, fiind deja atacată vineri cu recurs de către reprezentanţii ANAF, în schimb este executorie, deci trebuie pusă în practică. Acest lucru ne-a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al acestei instanţe, magistratul Irina Boldea.

Una-i teoria, alta-i realitatea

Important este că există două interpretări. Una este cea dată în declaraţiile publice ale lui Sorin Blejnar, care spune că decizia dată de Curtea de Apel Galaţi se referă doar la comisarul Gărzii Financiare din Brăila, şi alta care afirmă că decizia magistraţilor gălăţeni este valabilă pentru toţi comisarii care au intrat în malaxorul reorganizării.

Toate actele sunt ilegale!

Avocatul brăilean Felicia Chirnogeanu ne-a făcut cunoscut faptul că a anunţat conducerea ANAF că toate actele făcute în baza Ordinului 2253 sunt ilegale. Apărătorul ne-a spus că Ordinul în baza căruia s-au făcut aceste examinări nu este publicat în Monitorul Oficial, condiţie de bază ca un act să poată isca efecte.

Tot Chirnogeanu a precizat că examinarea comisarilor merge înainte, ignorându-se astfel o sentinţă judecătorească.

Citeşte articolul integral ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.