Fostul prefect nu are voie să se apropie de martori/ DNA a prelungit măsurile restrictive pentru Bocăneanu

Fostul prefect nu are voie să se apropie de martori/ DNA a prelungit măsurile restrictive pentru Bocăneanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au prelungit măsurile restrictive impuse de judecători atunci când l-au eliberat din arest. Potrivit procurorului şef al DNA Galaţi, Diana Alexandru, procurorul de caz a prelungit măsurile pentru încă 30 de zile. Potrivit legii, Bocăneanu a avut dreptul de a contesta această prelungire şi acest lucru s-a şi întâmplat, cererea urmând să se judece pe 16 ianuarie.

Reamintim că în decembrie, atunci când Tribunalul Galaţi a decis să-l elibereze, lui Bocăneanu i s-au impus măsuri menite să-l restricţioneze ca inculpat cercetat într-un dosar penal. Astfel, deşi teoretic se poate întoarce la conducerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanei, el nu are voie să plece din oraş, trebuie să se prezinte ori de câte ori este chemat de procurori sau la secţia de poliţie desemnată cu supravegherea lui, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se apropie şi să nu comunice cu celelalte persoane care au calitatea de martor, învinuit sau inculpat în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, o parte dintre ei fiind angajaţi ai Direcţiei. Toate acestea au fost reiterare de procurorul care are cazul pe masa de lucru.

Anul trecut, în noiembrie, Emanoil Bocăneanu a fost reţinut şi apoi dus la arestare, după o zi întreagă în care procurorii DNA împreună cu jandarmii au descins la locuinţa acestuia, în birourile din Prefectură şi de la Direcţia de Evidenţă a Persoanei, acolo unde Bocăneanu a fost şef şi de unde sunt o bună parte dintre martori. Emanoil Bocăneanu este singurul prefect din ţară arestat în timpul mandatului. El a fost acuzat de DNA că ar fi pretins bani, bunuri şi produse alimentare de la diverse persoane pentru care ar fi intervenit să rămână în funcţii. De asemenea, el ar fi cerut unor şefi de poliţie să fie mai blânzi cu protejaţii săi, care primiseră fie amendă pentru depăşirea vitezei, fie li se ridicase permisul de conducere. Tribunalul a admis arestarea lui preventivă, la fel şi Curtea de Apel, dar după o lună acelaşi magistrat a hotărât că Bocăneanu nu este un pericol public şi poate fi cercetat în stare de libertate. Curtea a menţinut decizia, care avea şi măsurile restrictive amintite.

Citit 1754 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.