FRAUDA imobiliară "Volaret", o POVESTE FĂRĂ FINAL

FRAUDA imobiliară "Volaret", o POVESTE FĂRĂ FINAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Izbucnit la începutul anului 2011, scandalul "Volaret" este departe de a primi un răspuns din partea justiţiei. Este vorba despre o înşelăciune cu apartamente, făcută prin intermediul agenţiei imobiliare Volaret, de către şapte inculpaţi. Aceştia au fost deferiţi justiţiei în mai 2012 de către procurorii DIICOT Galaţi, iar de atunci dosarul se află la aceeaşi instanţă, la Tribunal. Inculpaţii şi părţile vătămate, nu mai puţin de 24 la număr, s-au aflat ultima dată în instanţă pe 29 august, dar pentru că unii nu au avut avocaţi, magistratul nu a putut continua cercetarea, dând un nou termen, pentru 17 octombrie.

În ianuarie 2011, când a izbucnit scandalul imobiliar, patru femei au fost reţinute şi apoi arestate: Brânduşa Miron, Brigitta Pilat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Procurorii DIICOT vorbeau atunci de un prejudiciu de circa 500.000 de euro şi de faptul că femeile se specializaseră pe cumpărarea - vânzarea locuinţelor municipalităţii, unde stăteau cu chirie persoane cu venituri modice, care aveau datorii. După ce le achitau datoriile la stat, apartamentele erau cumpărate la preţuri convenabile. Numai că, la un moment dat, câte o locuinţă ajunsese să fie vândută la şapte - opt persoane, care s-au trezit astfel şi fără bani, şi fără casă. În mai 2012, procurorii le-au trimis în judecată atât pe cele patru inculpate, care între timp fuseseră puse în libertate, cât şi pe Eva Rusu, Mihaela Podaru şi Mircea Zain.

Toţi sunt judecaţi acum în stare de libertate, iar avocaţii lor au abordat o tactică de apărare care-i implică pe unii dintre martori. Aceştia din urmă sunt chiriaşi care ar fi primit bani cu ajutorul cărora şi-au achitat datoriile către stat, fără ca ulterior să-şi mai vândă casele. În instanţă, unii dintre ei nu şi-au recunoscut semnăturile de pe „înţelegerile” prin care ar fi primit bani. Aşa s-a ajuns în situaţia în care avocaţii au ameninţat că le vor face plângeri penale. Chiar dacă în plan penal nu se întâmplă mare lucru, agenţia imobiliară prin care se cumpărau apartamentele a intrat în faliment şi a fost radiată. Rămâne de văzut dacă, până la finele acestui an, dosarul va fi avea parte măcar de o primă sentinţă.

Mai citiţi şi: Inculpaţii s-au întâlnit cu părţile vătămate în "Dosarul Volaret"

Citit 1975 ori Ultima modificare Vineri, 12 Septembrie 2014 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.