CONTRABANDIŞTI trimişi în judecată, pentru un PREJUDICIU de aproape patru milioane de lei

CONTRABANDIŞTI trimişi în judecată, pentru un PREJUDICIU de aproape patru milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis în judecată un grup infracţional organizat, constituit în luna aprilie, format din cetăţeni români şi moldoveni, specializat în comiterea infracţiunilor de contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii DIICOT au stabilit ca grupul infracţional era compus din inculpaţii Ion Frecăţeanu, zis „Nicu”, Dumitru Ududovici, zis „Dima”, Mihail Bolbocean, zis „Mişa”, Cristofil Mera, zis Cristi” şi Aurel Popovici (lucrător vamal). Aceştia au avut şi ajutorul suspecţilor Eugeniu Dimitriu, zis „Jenea”, Gheorghe Guţu, zis „Jora” şi Andrei Pălii, dar şi a inculpatului Alexandru Motilică.

Tot ancheta a arătat că ţigările de contrabandă erau aduse ilegal din Republica Moldova, prin PTF Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, cu ajutorul unor lucrători vamali, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, evitau intenţionat să efectueze un control corespunzător asupra autoutilitarelor folosite de membrii grupării. Autoutilitarele, care pe teritoriul Republici Moldova circulau cu numere de înmatriculare false, iar la intrarea în ţară primeau numerele reale de înmatriculare, aveau efectuate modificări la caroserie, care permiteau disimularea a aproximativ 90 de baxuri de ţigări. Ţigările erau apoi transportate, deţinute şi valorificate în diverse locuri, în principal de pe raza localităţilor Adjud, Focşani şi Agapia.

Anchetă după un flagrant

Astfel, în cursul anului 2014, au fost introduse ilegal în România aproximativ 160.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova.

În toată această afacere un rol important îl avea Mihail Bolbocea, fost ofiţer de poliţie din Republica Moldova, care cofinanţa achiziţionarea ţigărilor.

Cercetarea penală a început în iunie, când procurorii au prins în flagrant, pe raza municipiului Adjud, o autoutilitară încărcată cu 41.960 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, cu o valoare de peste 20.000 de lei. Aceasta a fost doar una dintre acţiuni, membrii grupării transportând în repetate rânduri ţigări de contrabandă. În urma activităţii lor, membrii grupării au creat un prejudiciu bugetului de stat de 3.862.696 de lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi în vederea judecăţii şi stabilirii pedepselor care se cuvin fiecărui inculpat în parte. Trebuie precizat că o parte dintre inculpaţi vor fi judecaţi în stare de arest preventiv, aceştia fiind arestaţi încă din luna iunie.

Citeşte şi: POLIŢIŞTI de frontieră REŢINUŢI pentru CONTRABANDĂ cu ţigări

Citit 3033 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.