Dosarul "Case pentru generali": Fostul ministru al Apărării, condamnat la ÎNCHISOARE

Dosarul "Case pentru generali": Fostul ministru al Apărării, condamnat la ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corneliu Dobritoiu a fost condamnat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi pentru participaţie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al Apărării a primit o pedeapsă, în final, de un an de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea pedepsei pe o perioadă de încercare de trei ani, relatează MEDIAFAX.

În cazul lui Francis Radici, instanţa a decis condamnarea la doi ani de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi opt luni de închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual. După contopirea pedepselor, ICCJ a menţinut condamnarea cea mai grea, la care instanţa a adăugat un spor de două luni şi 20 de zile. În final, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei de doi ani, două luni şi 20 de zile de închisoare, pe o perioadă de trei ani. Generalul Radici a fost achitat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu.

În ceea ce îl priveşte pe Constantin Năstase, instanţa a stabilit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi opt luni pentru participaţie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar după aplicarea unui spor a rezultat o pedeapsă de doi ani, două luni şi 20 de zile de închisoare, care a fost suspendată pe un termen de încercare de trei ani, informează MEDIAFAX.

Instanţa a dispus ca Radici şi Năstase să nu părăsească ţara fără să informeze organele judiciare, iar în termenul de supraveghere ei trebuie să execute o muncă neremunerată, timp de 60 de zile, la Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA sau la Centrul de plasament Cireşarii, din Capitală.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei, persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN la data faptelor, au fost trimişi în judecată de DNA, în septembrie 2013, pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu, la un preţ subvenţionat, în baza unor declaraţii false.

 

Citit 1548 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.