Hoţii de telefoane dau socoteală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii Marian S., de 16 ani şi Sefer Sterian, în vârstă de 31 de ani, au fost trimişi recent în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi sub acuzaţia de  furt calificat, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat după ce, în miezul zilei de 27 aprilie a.c., au pus la cale şi apoi în operă un atac hoţesc la punctul de lucru al unei societăţi comerciale gălăţene.

Era ora 14,00 când Sefer Sterian a avut misiunea de a atrage atenţia vânzătoarei de la acel punct de lucru, aceasta părăsind câteva momente incinta în care lucra. Având cale liberă, Marian S. a pătruns în interior şi a furat patru telefoane mobile de mărci diferite.

N-a fost numai atât. În ziua de 8 mai a.c., în jurul orei 18,00, Sefer Sterian a atras atenţia vânzătoarei de la altă firmă gălăţeană, momente în care juniorul Marian S. a pus mâna pe o cutie aflată în spatele unui raft în care erau 270 de lei şi un telefon mobil marca Nokia. În total, paguba era de  1.900 lei.

Aşa cum reiese şi din rechizitoriul Parchetului, la dosarul cauzei sunt probe şi indicii temeinice de vinovăţie, respectiv declaraţiile martorilor, declaraţiile inculpaţilor, procesele verbale de recunoaştere din grup a infractorilor, proces verbal de reconstituire, înregistrări video etc.

Procurorii au apreciat că faptele săvârşite prezintă pericol concret pentru ordinea publică, având în vedere, între altele, şi perseverenţa infracţională a inculpatului Sefer Sterian care mai fusese condamnat pentru fapte similare, acesta fiind şi motivul pentru care i-au şi reţinut pe cei doi pe bază de ordonanţă.

Acum, urmează verdictul din instanţa de judecată.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.