AFACERI ILEGALE închise de DIICOT - Reţea de traficanţi de DROGURI, în faţa judecătorilor

AFACERI ILEGALE închise de DIICOT - Reţea de traficanţi de DROGURI, în faţa judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Procurorii Direcţiei  de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au finalizat ancheta într-un dosar privind un grup organizat specializat în traficul de droguri şi au dispus trimiterea în judecată a 18 persoane. Astfel, Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, Doru Alexandru George, Mihail Harţuche, Tincuţa Ionela Popovici, Daniel Paul Radu, Doru Ciprian Benchea, Mihai Florin Pisică, Cosmin Andrei Ariton, Ciprian Călinescu Costandache, Andrei Eduard Cristea, Adrian Răzvan Mighiu, Claudiu Andrei Mihalache, Andrei Tudose, Cristian Nicolae Vasiliu, Dumitru Cosmin Crăciun şi Ovidiu Cătălin Necula, toţi în calitate de inculpaţi, dar şi Robert Isac, în calitate de suspect, vor da socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, care vor dispune şi pedepsele care se impun în această cauză. O parte dintre inculpaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, iar alţii au ajuns în fata judecătorilor după ce au deţinut şi consumat substanţe interzise.

Anchetă începută în februarie

Iniţial, ancheta a început în luna februarie după ce poliţiştii BCCO Galaţi s-au sesizat din oficiu că Robet Petean vinde droguri tinerilor din anturajul său. „Activitatea infracţională a inculpaţilor, ce face obiectul cercetărilor în prezenta cauză, s-a derulat în perioada februarie - martie 2015, având o amploare deosebită, cantităţile de droguri de risc (marijuana) şi de mare risc (pentedronă) comercializate în acest interval de timp fiind de ordinul sutelor de grame”, precizează procurorii.

Astfel au început cercetările, în urma cărora s-a stabilit că Mihai Robert Petean, care nu avea nicio ocupaţie, a început, în luna februarie a acestui an, să cumpere marijuana şi pentedronă de la Alexandru Viorel Vasiliu, iar apoi o revindea diferitor consumatori. „Ulterior, datorită faptului că acesta nu-i mai putea vinde cantităţile solicitate, a apelat la inculpatul Pisică Mihai Florin, prin intermediul căruia achiziţiona cantităţile dorite de marijuana de la inculpatul Radu Paul Daniel. Concomitent, cantităţile de pentedronă comercializate către consumatori erau achiziţionate de inculpatul Petean Robert Mihai de la inculpatul Doru Alexandru George, care la rândul său le cumpăra prin intermediul internetului”, se arată în rechizitoiul întocmit de procurorii DIICOT Galaţi.

Acesta din urmă îl folosea, pentru comercializarea drogurilor de mare risc, şi pe fratele său minor, Mihail Harţuche, dar şi pe concubina sa, Tincuţa Popovici.

Minor folosit la vânzarea drogurilor

Procurorii au stabilit şi faptul că Daniel Radu îşi cumpăra drogurile de la Ciprian Benchea, care îi vindea doar cantităţi mai mari de 10 grame şi doar de două-trei ori pe săptămână. După ce cumpăra drogurile de la Benchea, Daniel Radu le vindea altor persoane, printre care şi Florin Pisică, care le revindeau ulterior consumatorilor. „Consumatorii aprovizionaţi de inculpaţii susmenţionaţi - al căror număr se cifrează la câteva zeci de persoane şi care achiziţionau cantităţi de cannabis sub formă de marijuana la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei, iar pentedronă la preţul mediu de 100 de lei gramul - proveneau din rândul tinerilor din municipiul Galaţi”, au aflat procurorii în urma anchetei efectuate.

Printre consumatorii identificaţi de procurori se numără şi Andrei Cosmin Ariton, Călinescu Ciprian Costandache, Cosmin Dumitru Crăciun, Eduard Andrei Cristea, Răzvan Adrian Mighiu, Andrei Claudiu Mihalache, Ovidiu Cătălin Necula, Andrei Tudose şi Nicolae Cristian Vasiliu, persoane care figurează pe lista inculpaţilor din prezentul dosar.

Percheziţii domiciliare şi flagrant

După o perioadă în care i-au monitorizat pe traficanţi, procurorii au dispus şi efectuarea unor percheziţii domiciliare. Astfel, au fost ridicate mai multe cantităţi de droguri, cannabis, pentedronă, UR-144 şi THC de la Robert Petean, Alexandru Vasiliu, Alexandru Doru şi Daniel Radu. Acesta din urmă, despre care procurorii au aflat că vindea şi etnobotanice tinerilor, le-a spus anchetatorilor că a cumpărat toate drogurile de la Ciprian Benchea, motiv pentru care procurorii au pus la cale un flagrant. „După realizarea depistării inculpatului Benchea Ciprian Doru şi ridicarea coletului ambalat într-o bucată de ziar, ce conţinea un plic din material plastic transparent, autosigilant, în interiorul căruia s-a găsit o substanţă vegetală cu aspect de muguri de culoare verde, inculpatul Benchea Ciprian Doru a fost condus la locuinţa sa, în vederea efectuării percheziţiei domiciliare”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT. În urma percheziţiei, procurorii au confiscat de la locuinţa lui Benchea 800 de grame de droguri, dar şi 6.550 de lei, 200 de euro, 400 de dolari şi 100 de lire sterline.  

Arest la domiciliu şi control judiciar

În urma percheziţiilor şi a audierilor efectuate în cauză, procurorii DIICOT au cerut şi arestarea preventivă pentru Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, George Alexandru Doru, Mihail Harţuche, Paul Daniel Radu şi Doru Ciprian Benchea, aceştia ajungând după gratii. Ulterior, pe perioada anchetei, o parte dintre inculpaţi au ajuns îna rest la domiciliu, iar restul au fost puşi sub control judiciar, iar  procurorii au cerut, prin rechizitoriu, menţinerea lor.

Decizia le aparţine judecătorilor Tribunalului Galaţi, cei care trebuie să şi decidă pedepsele care li se cuvin fiecărui inculpat în parte.

Citit 10839 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.