TUN de peste 100.000 de lei, prin METODA „ACCIDENTUL”/ Un minor din Galaţi a lăsat LEFTERĂ o sexagenară din Constanţa

TUN de peste 100.000 de lei, prin METODA „ACCIDENTUL”/ Un minor din Galaţi a lăsat LEFTERĂ o sexagenară din Constanţa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Puştiul, de numai 17 ani, a fost folosit drept „curier” pentru ridicarea uriaşei sume de la partea vătămată


Afacerile escrocilor care păcălesc oameni prin arhifolosita metodă „Accidentul” sunt în continuare extrem de profitabile, în ţară existând suficienţi oameni care să aplece urechea la minciunile prin telefon ale „binevoitorilor” care le dau veşti proaste şi le solicită sume astronomice. Victimă a unui astfel de scenariu a căzut, zilele trecute, o constănţeancă de 64 de ani. Femeia a primit un telefon de la un individ care s-a dat drept fiul ei şi care o anunţa că a suferit un accident grav şi are nevoie urgentă de bani pentru operaţie. Fără să se gândească că bărbatul de la capătul firului ar putea-o minţi, sexagenara a acceptat ca la uşa ei să vină un străin care să ridice banii. 8.000 de euro şi 90.000 de lei au fost predaţi pentru „operaţia fiului” unui puşti, care a bătut cu tupeu la uşa femeii şi care a plecat fără nicio remuşcare. Abia după ce necunoscutul a dispărut cu banii, femeii i-a încolţit în minte bănuiala că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Puştiul a scăpat doar cu arest la domiciliu

"La data de 30.10.2015, ora 14.30, poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa au fost sesizaţi telefonic de către o femeie de 64 de ani din municipiu, cu privire la faptul că în aceiaşi zi, în jurul orelor 12.00, a fost apelată telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi fiul ei, iar sub pretextul că a comis un accident rutier şi se află internat în spital, i-a pretins o sumă de bani pentru operaţia sa. Astfel, înşelată, femeia i-a înmânat 8.000 de euro şi 90.000 de lei unui bărbat necunoscut, care s-a prezentat la domiciliul victimei, prejudiciul reclamat fiind de 126.000 de lei. Ca urmare a activităţilor specifice, la scurt timp de la sesizare, poliţiştii constănţeni, în colaborare cu cei gălăţeni, au identificat şi depistat un tânăr de 17 ani din municipiul Galaţi, bănuit de comiterea faptei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Constanţa.

Poliţiştii care l-au prins pe puştiul din Galaţi au găsit asupra lui şi suma de bani ridicată de la constănţeancă. În faţa probelor indubitabile, minorul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor constănţeni pe 31 octombrie, cu propunere de arestare preventivă, procurorii intenţionând să-l trimită după gratii, loc unde se află şi „creierul” operaţiunii care a pus la cale înşelăciunea. Judecătorii au fost însă indulgenţi şi au decis ca adolescentul să fie plasat în arest la domiciliu, respectiv într-un bloc rău famat din Galaţi, unde acesta locuieşte cu numeroasa lui familie.

Citit 3744 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.