VIOLENȚĂ la o competiţie de tenis pentru junioare. Tatăl unei gălăţence ACUZĂ că a fost AGRESAT de directorul de turneu

VIOLENȚĂ la o competiţie de tenis pentru junioare. Tatăl unei gălăţence ACUZĂ că a fost AGRESAT de directorul de turneu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Arena de tenis a bazei sportive Pamira din Sibiu a fost gazda unui incident care a necesitat intervenţia poliţiştilor. Gălăţeanul Paul Găvănescu, tatăl jucătoarei Lavinia Găvănescu (10 ani, locul 10 în clasamentul naţional), susţine că, duminică, 20 martie, a fost lovit cu pumnul în faţă de către Marius Vecerdea, directorul competiţiei „Cupa Pamira”.

Conform gălăţeanului, conflictul a pornit în momentul în care pe teren fiica acestuia concura în proba de simplu împotriva unei jucătoare din Sibiu, Ştefania Raicu. “La scorul de 4-1 pentru fiica mea, în urma unei neconcordanţe între cele două jucătoare referitoare la o urmă pe tuşa de fund, Lavinia a cerut ca arbitrul să ofere o soluţie, punând racheta peste urmă pentru a nu se şterge. În acest moment a avut loc primul moment tensionat, tatăl adversarei a pornit un lung şir de acuze la adresa Laviniei până să ajungă arbitrul ce se afla pe un teren apropiat. Am spus că nu permit nimănui să-mi jignească copilul şi pentru asemenea atitudini pot înainta plângere către federaţie şi am primit o replică într-un limbaj ce tinde spre vulgaritate” a spus Paul Găvănescu.

Acesta a adăugat că conflictul verbal a continuat şi pe parcursul meciului de dublu, unde Lavinia Găvănescu a făcut pereche cu o altă gălăţeancă, jucând împotriva perechi din Sibiu. “Eu şi soţia mea am hotărât să ne aşezăm într-o extremă a terenului pentru a fi la o distanţă considerabilă încât să nu auzim posibile vociferări venite din partea aceleiaşi persoane, care nu s-au lăsat mult aşteptate. La un moment dat, un alt domn pe care nu-l cunoşteam s-a aşezat lângă cel pe care se afla tatăl jucătoarei Raicu. A avut prima intervenţie asupra jocului, întrerupând desfăşurarea meciului cu întrebări adresate jucătoarelor noastre. L-am întrebat cine este, în ce calitate intervine în timpul meciului. La doar câteva secunde îmi spune cât să aud doar eu şi cel lângă care se afla: “Eşti un bou!” L-am întrebau cum îşi permite să vorbească aşa, am primit încă o replică jignitoare şi apoi m-a lovit cu pumnul direct în barbă”, a mai povestit gălăţeanul. Acesta a mai spus că nu a ripostat şi a apelat serviciul 112, aşteptând echipajul poliţiştilor în afara arenei de tenis, iar la interogări s-a constat că agresorul era Marius Vedercea, proprietarul bazei sportive şi totodată directorul de turneu.

Ca urmare a acestui incident, gălăţeanul a solicitat de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sibiu un certificat constatator, în acesta fiind specificat că Paul Găvănescu prezintă leziune traumatică care s-a putut produce prin lovire cu un corp dur.

De partea cealaltă, Marius Vedercea susţine că el a fost cel agresat. “Într-un mod cât se poate de calm, şi fără să mă ridic de pe scaun, am chemat telefonic arbitrul principal să vină să clarifice situaţia, însă în timp ce apelam numărul, domnul Găvănescu a ajuns lângă mine, strigând în continuare să-i arăt regulamentul. Fiind în picioare, iar eu pe scaun, m-a prins de gulerul hainei în zona din spate, lovindu-mă prin această acţiune în zona cefei. În încercarea de a-l îndepărta, el fiind literalmente deasupra mea în picioare, iar eu în continuare şezând pe scaun, am ridicat mâna apărându-mă şi îndepărtându-l de mine printr-un gest ferm cu palma deschisă. Domnul Găvănescu a fost apoi oprit de la încercarea unui nou atac de trei domni care mi-au sărit în ajutor. Fiind blocat de martorii prezenţi, domnul Găvanescu a început să ameninţe”, a spus Vedercea pentru prosport.ro.

Paul Găvănescu a comentat acest punct de vedere, spunând că nu are legătură cu realitatea: “Nici vorbă să-l fi agresat. Ca martor o am doar pe soţia mea, ceilalţi refuzând”.

Conform ştiridesibiu.ro, Vecerdea este finul Preşedintelui Klaus Iohannis. IPJ Sibiu a deschis dosar penal în cauză, iar incidentul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Ambele părţi au depus plângere penală, informează IPJ Sibiu, cercetările fiind în curs. “Un echipaj al IPJ Sibiu a fost prezent la faţa locului. Părţile s-au reclamat reciproc, una pentru lovire şi alte violenţe, iar alta pentru ameninţare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş. Poliţia din Sibiu a ajuns la locul incidentului urmare a apelului făcut pe 112 de tatăl fetiţei din Galaţi, au precizat aceleaşi surse.

Citit 3640 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.