PERCHEZIȚII la Spitalul Județean și la Spitalul de Copii din Galați, în SCANDALUL dezinfectanților
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

PERCHEZIȚII la Spitalul Județean și la Spitalul de Copii din Galați, în SCANDALUL dezinfectanților
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


Polițiști din cadrul Serviciului Economic al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați și procurori au descins, sâmbătă după-amiază, 7 mai, la Spitalul Județean ”Sf. Andrei” și la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan”, pentru a face verificări în legătură cu scandalul dezinfectanților diluați folosiți în unitățile sanitare. După câteva ore, anchetatorii au părăsit cele două spitale, luând cu ei cutii întregi cu ceea ce păreau a fi documente și, probabil, mostre din dezinfectanții bănuiți că ar fi diluați.

Spitalul Județean și Spitalul de Copii sunt cele două unități medicale din județul Galați care apar pe lista spitalelor în care au fost descoperite probe neconforme în urma controlului ordonat de către Ministerul Sănătății - PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI. Cel mai probabil, polițiștii și procurorii verifică acum modul în care au fost făcute achizițiile de dezinfectanți de către conducerile celor două spitale gălățene.

,,Este vorba despre o anchetă a parchetului, în colaborare cu Ministerul Sănătății, motiv pentru care nu avem voie să oferim relații”, a precizat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului Județean Galați.

Vă reamintim faptul că Spitalul Județean are încheiat un contract cu firma HexiPharma, pentru livrarea unui produs folosit pentru dezinfecția mâinilor, în vreme ce la Spitalul de Copii sunt încheiate două astfel de contracte, unul dintre produse fiind folosit pentru dezinfecția suprafețelor.

Tot sâmbătă, au avut loc percheziții similare în toate județele unde HexiPharma are contracte încheiate cu spitalele publice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, descinderile de sâmbătă fac parte dintr-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal).

Citit 5435 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 00:44

3 comentarii

 • postat de Romania
  Joi, 19 Mai 2016 00:51
  5.13.150.***
  Am fost la urgenta si ma intreaba o femeie care statea lungita pe un pat si tremura toata . Ce mi fac mama astia aici ca nu mai pot, o sa mor . Ii zic stati linistita ca nu mai aveti mult . Cat am stat acolo , o ora , mi am dat seama ca viata nu face 2 lei la noi la Morga judeteana Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bunicii
  Duminică, 08 Mai 2016 10:43
  89.137.231.***
  Nu este ceva nou, cu sau fără dezinfectanți , igiena este un dezastru, mori numai cat respiri dar sa si stai internat. Cu o deosebire, la secția de chirurgie, am fost plăcut impresionata, chiar si pentru o zi, cat am stat noi acolo. La bebeluși, e groaznic, cumplit, țigănie curată prin saloane, ce igiena...... Daca nici dezinfectanți nu sunt buni
  0
  9
  Raportează
 • postat de Felcerul comunal
  Sâmbătă, 07 Mai 2016 19:51
  109.102.89.***
  Revin ( poate citeste si cineva de la DNA, nu numai eu si d-l Basalic!) : cine a facut contractele ptr. dezinfectanti, le-a facut si pe cele de renovare a UPU si a unor sectii din spital !!! Oare nu vede nimeni ca Urgenta se face in cabinete provizorii si improvizate de aproape 2 (doi) ani ???
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.