Un nou sistem de urmărire a lemnului

Un nou sistem de urmărire a lemnului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cel mai important sistem informaţional integrat de urmărire a materialului lemnos, SUMAL 2.0, a fost pus în funcţiune începând cu ora 0,00 a nopţii de sâmbătă spre duminică, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, prezentat de Agerpres.

"Implementarea noului SUMAL descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii multiple pentru întreg sectorul silvic. Pe lângă îmbunătăţirile semnificative în ceea ce priveşte urmărirea trasabilităţii lemnului, noul sistem informatic include un amplu proces de debirocratizare a sectorului, prin eliminarea mai multor registre şi documente, precum şi prin automatizarea fluxurilor de date care, până acum, se realizau manual", explică reprezentanţii ministerului.

De menţionat este faptul că noul SUMAL are capacitatea de a descoperi automat eventuale erori din culegerea datelor dendrometice, astfel încât acestea să poată fi corectate în timp util.

Pentru operatorii economici, transportatori şi procesatori, se elimină toate documentele de transport pe hârtie între persoanele juridice. Toate avizele şi documentele conexe se vor realiza automat, exclusiv în format digital și va fi eliminată procedura de depunere a avizelor la Garda Forestieră.

Citit 2526 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.