Elon Musk a devenit principalul acționar al platformei Twitter

Elon Musk a devenit principalul acționar al platformei Twitter
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a acumulat o participaţie de 9,2 la sută la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26 la sută a preţului acţiunilor companiei, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Astfel, Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 de acţiuni ordinare la Twitter, pachet care avea o valoare de 2,9 miliarde de dolari, la finalul săptămânii trecute.

Imediat după prezentarea acestor informaţii, acţiunile Twitter au crescut cu un sfert, în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, având în vedere că vin doar la aproximativ o săptămână după ce Musk declara că "se gândeşte serios" să înfiinţeze o nouă platformă de social media.

Musk a dat acest răspuns la o întrebare pusă de un utilizator de Twitter, dacă se gândeşte să construiască o platformă de social media care să aibă la bază un algoritm de tip open source şi care ar da prioritate libertăţii de exprimare şi unde propaganda ar fi redusă.

Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de urmăritori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui acestuia, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

Citit 1504 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.