SUA investighează tehnologia de conducere autonomă

SUA investighează tehnologia de conducere autonomă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Departamentul de Justiție al SUA a lansat anul trecut o investigație împotriva companiei americane Tesla în legătură cu rapoartele conform cărora mașinile companiei pot fi conduse autonom folosind tehnologia pilotului automat. După cum a transmis agenția de presă Reuters, citată de Adevărul, informațiile despre anchetă nu au fost dezvăluite anterior.

Potrivit surselor agenției, ancheta a fost declanșată după mai multe accidente în care au fost implicate vehicule Tesla, accidente survenite în timpul utilizării funcției de pilot automat. În același timp, conform Reuters, compania a avertizat clienții că tehnologia ajută la conducerea mașinii, dar nu o face autonomă.

Anchetatorii verifică dacă Tesla a indus în eroare consumatorii, investitorii și autoritățile de reglementare susținând capabilitățile tehnologiei sale. Reuters admite că firma ar putea fi acuzată în cele din urmă.

Agenția a spus că Tesla nu a răspuns unei solicitări de comentarii, menționând că firma și-a desființat departamentul de relații cu mass-media în 2020.

 

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2022 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.