Opțiune „Snooze” pentru „suspendarea” tab-urilor nefolosite

Opțiune „Snooze” pentru „suspendarea” tab-urilor nefolosite
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Browserul Chrome este de notorietate pentru consumul mare de memorie RAM, noua funcție "Snooze" venind doar ca încă o încercare prin care Google încearcă să mai reducă din această problemă.  

Vestea bună este că, de-a lungul timpului, memoria RAM a devenit atât de ieftină încât poți „rezolva”  apetitul Chrome încă de la cumpărarea unui nou PC sau laptop. Însă nu toată lumea are „luxul” unui computer echipat cu 32GB memorie RAM.

Rezervată pentru o actualizare viitoare, noua opțiune va permite utilizatorilor să suspende tab-urile neutilizate, fără a le închide definitiv. Practic, va fi ca la folosirea unui bookmark, doar că pagina respectivă rămâne teoretic deschisă și cu conținutul intact. Singurul dezavantaj este că la primul click pe tab-ul respectiv, vei avea de așteptat ceva mai mult pentru ca acesta să fie reactivat, durata variind în funcție de puterea de procesare a dispozitivului.

Potrivit descrierii oferite de Google, tab-urile bifate cu opțiunea "Snooze" rămân într-o stare de așteptare, fiind reactivate imediat ce dai click pe ele. Deocamdată, nu este clar dacă funcția "Snooze" va fi activată în mod automat pentru tab-urile rămase neutilizate mai mult timp sau este gândită strict pentru activare manuală. În cel din urmă caz, utilizatorii ar trebui să știe mai întâi despre existența acesteia și să-i aprecieze avantajele, lucru puțin probabil în cazul acelora fără aptitudini de ordin tehnic.

Citit 1417 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2022 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.