Apple ar putea lansa o tabletă pliabilă iPad

Apple ar putea lansa o tabletă pliabilă iPad
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Apple a stat departe de noile trenduri din industrie, precum dispozitivele pliabile, însă acest lucru s-ar putea schimba în 2024, când Samsung spune că se aşteaptă să vadă un astfel de dispozitiv de la rivalul său. De unde ar şti Samsung asta? Pentru că producătorul sud coreean este principalul furnizor de ecrane pliabile din piaţă şi unul dintre cei mai importanţi parteneri Apple pentru dezvoltarea de ecrane pentru iPhone.

Se pare însă că Samsung ştie mai multe chiar şi decât analiştii de afaceri şi leakerii „de profesie”, întrucât compania cunoaşte deja faptul că nu este vorba despre un iPhone pliabil. Se pare că, în 2024, Apple ar putea lansa un iPad cu ecran pliabil. Zvonurile din trecut vorbeau despre un iPad Mini care se poate plia de la jumătate, oferind posibilitatea de a avea o tabletă permanent în buzunar. Conceptul nu sună foarte diferit faţă de ceea ce oferă şi Samsung pe seria Galaxy Z Fold, scrie phonearena.com, citată de go4it.ro.

Diferenţa ar fi însă în faptul că dispozitivul pliabil de la Apple, cu ecran de aproximativ 9”, va rula iPadOS, în locul iOS. Acest lucru îi va permite să acceseze multitasking mai avansat şi să asigure compatibilitatea cu aplicaţiile de tabletă deja existente. Nu este clar dacă acest dispozitiv va integra şi funcţii de apeluri, însă, cel mai probabil, nu o va face. Asta pentru că un telefon pliabil ar „canibaliza” vânzările de iPhone-uri, în special din zona superioară de preţ.

Termenul de doi ani pare însă puţin prea optimist pentru o companie precum Apple. Estimările anterioare, care vorbeau despre pliabile Apple abia în 2025, par mai credibile acum. Asta pentru că tehnologia de ecrane pliabile nu a avansat atât de repede pe cât ne aşteptam. În continuare, acesta nu are o rezistenţă foarte bună la zgârieturi, iar urmele în zona de pliere încă nu au fost eliminate. Astfel, Apple ar putea aştepta următoarea generaţie de ecrane, care rezolvă măcar parţial aceste probleme

Citit 1153 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.