Braţele bionice, disponibile pentru toţi pacienţii care au nevoie

Braţele bionice, disponibile pentru toţi pacienţii care au nevoie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Braţele bionice care pot imita mişcările reale ale mâinii vor fi puse la dispoziţia tuturor persoanelor care au suferit amputaţii, a anunţat Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia, scrie Independent, potrivit Mediafax.

Braţele bionice funcţionează prin semnale electrice ale creierului şi au capacităţi de prindere multiple, permiţând o gamă mai largă de mişcări pentru a uşura sarcinile zilnice. „Aceste incredibile proteze multi-grip au făcut deja o diferenţă uriaşă pentru veterani şi, prin urmare, este fantastic să le putem oferi tuturor pacienţilor din Anglia care au nevoie de ele. Braţele, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, folosesc cele mai noi tehnologii care vor spori independenţa oamenilor şi vor schimba vieţile a zeci de persoane din întreaga ţară”, a declarat Amanda Pritchard, directorul executiv al NHS.

Protezele oferite anterior de NHS erau modele de bază, cu mişcări limitate de deschidere şi închidere a prinderii.

Pacienţii eligibili trebuie să aibă suficienţi muşchi reziduali ai braţului superior pentru a trimite semnale care să creeze mişcări intuitive. Autorităţile britanice au mai anunţat că persoanele vor fi evaluate cu atenţie pentru a găsi tipul de proteză potrivit pentru ele, în funcţie de cerinţele şi de capacităţile lor

Citit 993 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.