Statele Unite interzic vânzările de echipamente Huawei şi ZTE

Statele Unite interzic vânzările de echipamente Huawei şi ZTE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statele Unite au interzis aprobarea de noi echipamente de telecomunicaţii de la companiile chineze Huawei Technologies şi ZTE, deoarece acestea prezintă „un risc inacceptabil” pentru securitatea naţională a SUA, transmite Reuters, citată de Mediafax.

Comisia Federală pentru Comunicaţii din SUA a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a adoptat regulile finale, care interzic, de asemenea, vânzarea sau importul de echipamente fabricate de producătorul chinez de echipamente de supraveghere Dahua Technology Co, firma de supraveghere video Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd şi firma de telecomunicaţii Hytera Communications Corp Ltd. Aceasta este cea mai recentă măsură represivă a Washingtonului împotriva giganţilor chinezi din domeniul tehnologiei, pe fondul temerilor că Beijingul i-ar putea folosi pentru a-i spiona pe americani.

„Aceste noi reguli reprezintă o parte importantă a acţiunilor noastre continue de protejare a poporului american de ameninţările la adresa securităţii naţionale care implică telecomunicaţiile“, a declarat într-un comunicat preşedintele FCC, Jessica Rosenworcel.

Huawei a refuzat să comenteze, iar ZTE, Dahua, Hytera şi Ambasada chineză din Washington nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Hikvision a precizat într-o declaraţie că produsele sale nu ameninţă securitatea SUA.

Citit 1358 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.