Baidu a lansat un chatbot echivalent cu ChatGPT
Foto: Prin noul proiect, Baidu a acceptat un pariu riscant, pentru a trece înaintea rivalilor

Baidu a lansat un chatbot echivalent cu ChatGPT
Prin noul proiect, Baidu a acceptat un pariu riscant, pentru a trece înaintea rivalilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Baidu, gigantul chinez de tehnologie, se grăbeşte cu lansarea unui chatbot echivalent ChatGPT, noul program fiind lansat pe 16 martie. Angajații lucrează din greu pentru a respecta termenul-limită, în timp ce performanţele aplicaţiei sunt încă incerte.

La o săptămână distanţă de lansarea, pe 16 martie, a echivalentului ChatGPT al Baidu, angajaţii companiei din China au declarat că lucrează din greu pentru a respecta termenul-limită, chatbot-ul încă luptându-se pentru a îndeplini unele funcţii de bază, scrie The Wall Street Journal, citat de ZF.

Pentru a dezvolta chatbot-ul numit Ernie Bot, sute de oameni au lucrat non-stop, conform surselor familiarizate cu proiectul. Alte echipe au fost rugate să-şi împrumute personalul şi cipurile mai puternice, pe care companiile chineze nu le mai pot cumpăra din cauza sancţiunilor americane, au spus acestea.

Baidu intenționează să lanseze aplicaţia în etape, mai întâi oferindu-l pentru testare publică unui grup restrâns de utilizatori. Luna trecută, Baidu a declarat că va încorpora mai întâi Ernie Bot în motorul său de căutare şi îl va deschide publicului în martie.

Graba reflectă modul în care Baidu a acceptat un pariu riscant pentru a trece înaintea rivalilor chinezi care au anunţat recent planuri similare. Compania a declarat că a semnat acorduri cu peste 400 de companii chineze, care vor putea folosi Ernie Bot în produsele şi serviciile lor. În schimb, chatbot-ul va câştiga experienţă, rulând în diferite scenarii pentru a ajuta la îmbunătăţirea performanţei sale, a spus Baidu. O lansare de succes ar putea ajuta la catapultarea gigantului de software chinez, care a decăzut din graţiile investitorilor internaționali, în ultimii ani, înapoi în rândurile celor mai importante companii de tehnologie din China.

Pe de altă parte, eşecul ar putea determina Baidu să sufere o soartă similară cu cea a Google, care a menţinut până de curând o abordare prudentă asupra AI, în final pierzând 100 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piaţă, după ce chatbot-ul, lansat oarecum în grabă, a prezentat erori în timpul demonstrației publice.

Citit 392 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 16:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro