Youtube.ro se lansează astăzi

Youtube.ro se lansează astăzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Youtube.ro, versiunea în limba română a Youtube, este lansat joi, de către echipa GOOGLE România.

Lansarea YouTube România este aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie 2012. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012. Totodată, YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

În plus, joi, YouTube a anunţat că are peste un miliard de utilizatori unici în fiecare lună. De asemenea, compania a anunţat că cele mai importante branduri din lume desfăşoară în prezent campanii pe YouTube.

Citit 2495 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2013 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.