Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg, creatorul acestei platforme de socializare online, a fost piratată de un internaut palestinian, care spune că a dorit să atragă atenţia asupra unei vulnerabilităţi a reţelei accesate, informează europe1.fr.

Tânărul palestinian susţine că numeroasele mesaje pe care le-a trimis administratorilor reţelei Facebook au rămas fără răspuns. Khalil Shreateh a decis, astfel, să treacă la "artileria grea" şi a piratat "peretele" ("wall-ul") lui Mark Zuckenberg pentru a dovedi că avea dreptate.

Piratul informatic palestinian a arătat astfel că este posibil să publici un mesaj pe "peretele" unei persoane, chiar dacă aceasta nu face parte dintre prietenii de pe Facebook ai acesteia.

În mod normal, atunci când un internaut descoperă o vulnerabilitate a reţelei Facebook şi o semnalează administratorilor acesteia, compania americană îi plăteşte o primă de 500 de dolari în semn de mulţumire. În cazul lui Khalil Shreateh, internautul nu a primit nicio primă, iar contul său de pe această reţea de socializare a fost închis pentru o anumită perioadă.

Eroarea a fost în cele din urmă corectată de echipele tehnice şi contul lui Khalil Shreateh a fost redeschis. În schimb, internautul palestinian a aflat că nu va primi cecul de 500 de dolari, pentru că Facebook îl acuză că a încălcat condiţiile de utilizare ale site-ului.

Citit 2063 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.