Tehnologia care va REVOLUŢIONA Internetul, cu mult mai rapidă decât Wi-Fi-ul
Foto: Sursa foto: techworld.com

Tehnologia care va REVOLUŢIONA Internetul, cu mult mai rapidă decât Wi-Fi-ul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tehnologia Wi-Fi, care nu are o vechime mai mare de 20 de ani, este deja depăşită. Viitorul aparţine inovaţiei Li-Fi, de 100 de ori mai rapidă, care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină, a relatat mediafax.ro, citând site-ul sciencealert.com.

Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind în laborator viteze de circa 224 GB per secundă, compatibile cu transmiterea a 18 filme de câte 1,5 GB per secundă, ceea ce are potenţialul de a revoluţiona Internetul.

Singurul inconvenient pe care îl are în faţa Wi-Fi-ului, al cărui semnal pătrunde pereţii unei clădiri, este că Li-Fi nu face asta. Dar tehnologia se poate dezvolta, şi privind modul în care evoluează lucrurile, nu este exclus ca acest impediment să fie destul de rapid rezolvat. În condițiile în care Comisia de Comunicaţii din SUA a avertizat recent că am putea rămâne fără spectru de unde radio pentru Wi-Fi în următorii 5 ani, acesta fiind extrem de aglomerat. Astfel, necesitatea dezvoltării unei noi soluţii de transmisii de date este absolut esenţială. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 3837 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.