Revelion 2010, mai ieftin pe la vecini

Revelion 2010, mai ieftin pe la vecini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă încă nu v-aţi hotărât unde petreceţi noaptea dintre ani, vă oferim noi un top al câtorva dintre cele mai avantajoase oferte de revelion puse la bătaie de agenţiile de turism.

Chiar dacă nu vă permiteţi o vacanţă adevărată şi aţi făcut deja rezervare la hotel „plăpumioara” în faţa televizorului, cu meniu de criză, nimic nu vă împiedică să visaţi frumos la un revelion nemaipomenit. Nu vă costă nimic!

„Low” cost de România

Pentru şase nopţi, la un hotel de patru stele în Sovata, plătiţi 2.000 de lei de persoană cu pensiune completă, plus masa festivă de revelion, Balul Noului An pe 1 ianuarie şi acces nelimitat la bazinul cu apa sărată al hotelului, jacuzzi, saună şi un halat de baie.

La Băile Tuşnad, la un hotel de trei stele, trei nopţi „low cost” înseamnă 950 lei de persoană. Aici, ospăţul de revelion se ridică la 400 de lei de persoană. La Buşteni, o minivacanţă de patru nopţi cu confort de două stele şi mic dejun vă uşurează buzunarele de 1.575 lei de persoană.

Grecia pentru toţi

Aşa sună ispititor oferta unei agenţii de turism. Adevărul este că Paralia Katerini chiar este o opţiune ieftină şi extrem de avantajoasă. Priveliştea superbă, plaja şi Marea Egee, culmile muntelui Olimp iţindu-se printre acoperişurile hotelurilor, bisericile greceşti, zecile de taverne unde poţi gusta tzatziki, souflaki, ouzo şi alte delicioase feluri greceşti constituie garanţia unui sejur de vis.

Cu mai puţin de 100 de euro vă puteţi bucura de cazare la un hotel de tip familial care vă oferă intimitate şi condiţii excelente de autogospodărire.

Viena, preţ individual

Dacă nu vă omorâţi după concediile tip tabără, cu program “acum mâncăm, acum ne plimbăm”, şi vreţi să fiţi propriul stăpân al vacanţei dumneavoastră, atunci alegeţi ofertele individuale pentru Viena.

Biletul de avion, aşa cum urlă toate reclamele, are un preţ decent, iar cazarea la un hotel de trei stele din apropierea celebrei Stephanplatze (Piaţa Sfântului Ştefan), costă 64 de euro de persoană. Există şi variante la 45 euro de persoană în camera dublă, cu mic dejun inclus.

Munţii bulgăreşti

Dacă litoralul bulgăresc v-a convins să lăsaţi de izbelişte concediile la Mamaia sau Costineşti, atunci de ce n-aţi încerca munţii vecinilor de peste Dunăre?

La Pamporovo, staţiune modernă de schi aflată în inima munţilor Rodopi, la o altitudine de 1650 de metri deasupra nivelului mării, camera dublă se închiriază cu 50 de euro de persoană pe noapte.

La Bansko, staţiune aflată la o altitudine de 925 de metri deasupra nivelului mării, care se laudă cu cel mai modern centru de schi din toată Bulgaria, este 126 de lei camera la un hotel de patru stele. Şi când e vorba de confort, bulgarii nu se încurcă şi oferă în preţurile de mai sus: cazare, mic dejun şi cină, piscină interioară, jacuzzi, sală de fitness, saună, baie cu aburi.

Paris

Imaginaţi-vă: şase zile în capitala Franţei: seara, plimbare pe Champs Elysees, revelion lângă Turnul Eiffel, Place Vendome, Arcul de Triumf, Muzeul Louvre... şi doar 600 euro de persoană, funcţie de agenţia de turism!

Moscova

„Snovum Godom”, aşa se spune de Anul Nou la Moscova. Ce-aţi zice de o petrecere dintre ani în Piaţa Roşie moscovită? Veţi avea parte de multă vodka, cică aşa se spune la „apă” în limba rusă, un foc de artificii spectaculos în vreme ce tradiţionalul ceasornic Saviour numără minutele rămase până la intrarea în noul an.

Ded Moroz, adică Moş Gerilă şi Snegurocika - Fetiţa de Zăpada vă vor ura de bine, poate daţi o fugă şi până la Mausolelul lui Lenin, şi faceţi şi o plimbare cu troika. Dacă aveţi o mie de euro de dat de persoană şi ruşii nu fac fiţe când le cereţi viza, atunci drum bun şi distracţie plăcută!

Amintiri de revelion

Dacă v-ar tenta un revelion în capitala Austriei, vă mai oferim câteva argumente. Românii care au petrecut noaptea dintre 2008-2009 la Viena, au avut o mare dilemă. Pe care dintre cele 11 petreceri publice în aer liber să o aleagă?

Pentru că în capitala austriacă a fost un veritabil maraton al distracţiei şi muzicii de la Rathausplatz (Piaţa Primăriei) şi până în celălalt capăt al oraşului, în Parcul „Prater”. Viena a strălucit de focuri de artificii şi a dansat pe muzică de toate genurile: operetă, vals şi musical - la „Rathausplatz” cu Silvesterorchester şi Brodway Big Band, disco - peste drum, rock’n roll la „Haus der Musik”, samba şi salsa la „Prater”...

11 petreceri au însemnat tot atâtea spectacole live nemaipomenite şi tot atâtea locuri în care te puteai înfrupta cu delicioşii würstchen, hot-dog, şniţel vienez, cartofi copţi, castane coapte, ştrudel cu mere sau brânză, prăjituri de tot felul şi unde puteai să bei de la punch, şampanie, bere şi până la ciocolată caldă cu frişcă şi cafea!

Grecia

Revelionul cu grecii este cu adevărat o experienţă de neuitat. Din start, trebuie să ştiţi că la masă nu veţi avea parte de cârnaţi, răcituri, caltaboşi, salată de boeuf, şampanie, fără de care nici nu se poate închipui un revelion pe meleagurile noastre. Grecii au un altfel de meniu pentru noaptea dintre ani, nu se îndoapă ca noi, şi nici nu beau şampanie!

De pocnit, la miezul nopţii, pocnesc o sticlă de... apă minerală, focuri de artificii poţi vedea doar de Paşti, şi prin lege s-a renunţat la spartul farfuriilor. Dar distracţie, muzică şi dansuri ca la greci nu găseşti niciunde în lume! Şi, până la urmă, astea contează!

Citit 922 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.