Trei gălăţence mai frumoase cu „Viaţa liberă”

Trei gălăţence mai frumoase cu „Viaţa liberă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursul organizat de „Viaţa liberă” în colaborare cu salonul Michelle din Galaţi şi-a desemnat în urmă cu o săptămână câştigătoarele. Deşi s-ar fi putut crede că am uitat de ele, iată că nu este aşa.

Cele trei doamne care au avut norocul să fie votate sau extrase din urnă au avut nevoie de ceva timp să meargă la salon pentru a-ş schimba lookul. La coafor au fost aşteptate de stilista Mihaela Neculai, care, în urma unor discuţii destul de lungi, a reuşit să le ofere o nouă înfăţişare celor trei norocoase.

Dar, să facem cunoştinţă cu cele trei doamne care au fost răsfăţate la salonul Michelle.

Votată de prieteni

Florentina Munteanu (foto1) are 22 de ani şi este proaspăt ablosventă a Facultăţii de Ştiinţe, specializarea chimie şi este cea care a trimis poza pentru concurs pe mail.

Florentina nu a decis singură să îşi trimită fotografia la concurs. „Sora mea mi-a tot povestit şi până la urmă m-a convins să particip. Îmi doream foarte mult o schimbare de look, dar nu vedeam prea multe opţiuni pentru părul meu”, îşi aminteşte câştigătoarea noastră.

Fata a trimis poza şi apoi au început emoţiile. „Intram în fiecare zi pe site-ul ziarului să văd care este situaţia voturilor. Nu mă aşteptam să ajung pe primul loc, dar se pare că prietenii m-au susţinut şi m-au votat”. 

„Mă bucur tare mult că am ajuns pe locul I şi că am câştigat această schimbare de look. Trebuie să recunosc că emoţiile cele mai mari le-am avut în momentul în care am văzut în ziar că sunt printre câştigătoare. Nu ştiam exact ce se va întâmpla”, ne-a povestit Florentina.

Şi, emoţiile au continuat până când a făcut cunoştinţă cu Mihaela, stilista care i-a dat o nouă înfăţişare. „Mi-a inspirat încredere din primul moment. Am discutat mult despre ce urma să se întâmple. Am hotărât împreună asupra lungimii părului, dar în rest am mers doar pe mâna Mihaelei”.

„Se vede că este o profesionistă, în primul rând prin faptul că ştie să explice ce urmează să îţi facă la păr şi de ce. Stilista a fost cea care a ales şi culoarea părului meu, la fel cu argumente solide”.

Florentina a fost însoţită la salon  de prietenului ei, care a fost la fel de încântat de noul ei look. „Mi-e îmi plăcea foarte mult cum îi stătea cu părul lung. Dar acum îmi place şi mai mult. Arată super şi chiar se vede că a trecut prin mâna unui specialist. Părinţii ei au fost la fel de încântaţi. Au aşteptat-o pe scări să îi facă poze”, ne-a mărturisit prietenul Florentinei.

Noroc cu mama

O altă câştigătoare, de data aceasta extrasă din urna cu plicurile trimise pe adresa redacţiei, este Mădălina Călin (foto 2). Ea nu a ştiut nimic despre participarea sa la concurs.

„Mama a trimis taloanele pe numele meu. Ştiam de existenţa concursului, dar nu m-am gândit să particip. Rezultatul concursului l-am aflat de la fratele meu, care mi-a trimis un sms. Am crezut că face glume. Nu am luat în serios mesajul lui, dar când am ajuns acasă mi-a confirmat mama cu rezultatele publicate în ziar”, ne-a spus Mădălina.

Doamna Călin, mama Mădălinei, a trimis taloanele cu gândul la premiu. „Îşi dorea o schimbare de look. Am adus plicul la redacţie plină de speranţă că fata mea va câştiga”.

Mădălina, absolventă a Facultăţii de Arte – secţia actorie – are 23 de ani şi îşi dorea foarte mult o schimbare de look. Nu a mers niciodată până acum la un salon de coafură pentru a se răsfăţa.

„Este prima oară când trec prin aşa ceva, dar promit că nu va fi ultima. De acum înainte voi merge la coafor să mă aranjez şi să am mai multă grijă de mine. Cred că toate femeile ar trebui să facă asta. Eu abia acum mi-am dat seama ce am pierdut, ne-a povestit Mădălina.

Şi Mădălina a avut încredere în stilista Mihaela Neculai şi s-a lăsat pe mâna ei în alegerea noului look. „Am ascultat fiecare argument dat de stilistă. Mi-a explicat de ce trebuie să mă tundă, să mă vopsească”.

„Am ajuns la un numitor comun, deşi mi s-a explicat că mai sunt multe variante de a-mi aranja părul. Am plecat foarte încântată de acolo şi voi reveni cu siguranţă”, a mai spus norocoasa noastră.

Atât părinţii, cât şi prietenii au fost şi ei foarte încântaţi de noua înfăţişare a Mădălinei şi i-au spus că acum are un look aparte.

O dorinţă împlinită

Cea de-a treia câştigătoare se numeşte Elena Roşu (foto 3) şi are 34 de ani. Şi în cazul ei, tot mama a fost vinovată de trimiterea taloanelor.

„Îmi cumpărasem vopsea să mă vopsesc acasă şi voiam să merg să mă tund. Mama a citit despre concurs şi mi-a făcut o surpriză. Tot mama este cea care mi-a arătat ziarul cu lista câştigătorilor”, îşi aminteşte doamna Roşu.

Câştigătoarea noastră a fost foarte bucuroasă că îşi va schimba look-ul. „Când am aflat eram hotărâtă să merg la salon, să mă aşez pe scaun şi să las stilistul să facă ce crede de cuviinţă. A doua zi însă m-am răzgândit, aşa că la salon am stat mai întâi de vorbă cu doamna Mihaela”.

„Ea mi-a explicat care sunt variantele şi cum ar trebui să arăt. Am decis împreună să nu fac o schimbare foarte radicală, să îmi păstrez cât de cât lungimea părului. Dar, până la urmă am avut încredere în ea şi chiar arăt altfel acum”.

Elena Roşu i-a văzut pentru prima oară pe stiliştii de la salonul Michelle la un târg de nunţi. „De anul trecut de când i-am văzut mi-am dorit să merg la ei la salon. Dar, nu am avut ocazia, gândindu-mă de fiecare dată că voi cheltui mulţi bani”.

„Acum, după ce le-am trecut pragul, mi-am dat seama că nu am avut dreptate. Am plecat de acolo hotărâtă să revin. Am intrat între timp şi pe site-ul lor şi am rămas impresionată de tunsorile şi schimbările de look făcute de cei de la salon. Sunt hotărâtă să merg şi să mai fac un pas, cu o nouă schimbare. Sunt profesionişti şi ştiu ce se potriveşte fiecărei persoane în parte”, ne-a povestit Elena.

Reacţia celor din jurul au făcut-o pe Elena Roşu să fie mândră de noua ei înfăţişare. „Chiar dacă eu am avut emoţii cât am stat pe scaun, că nu o să ară bine, toţi au fost încântaţi de felul în care arăt acum. Mulţumesc mult celor care mi-au extras plicul că mi-au oferit această şansă şi, bineînţeles, stilistei care m-a  făcut să arăt aşa”, a conchis câştigătoarea noastră.

Ce spune stilistul

Mihaela Neculai, stilista care s-a ocupat de cele trei doamne ne-a mărturisit că a fost o plăcere să discute cu ele: „De obicei trebuie să foloseşti cel puţin 30 la sută din ceea ce îşi doreşte clienta. Dar pentru a afla ce îşi doreşte trebuie să stai de vorbă cu ea”.

„Am discutat cu fiecare în parte şi mi-au spus exact ce îşi doresc. În anumite privinţe a trebuit să le explic nu e bine ce vor, dar cu argumente solide, am reuşit să le conving să se lase pe mâna mea. Şi se pare că nici nu au regretat asta atunci când şi-au văzut noua imagine în oglindă”. 

Florentina, Mădălina şi Elena şi-au schimbat look-ul, au trecut pe la cosmetică, s-au machiat… adică au fost răsfăţate aşa cum merită şi cum îşi doreau de mult. Cum arătau înainte cele trei câştigătoare şi cum arată acum, după răsfăţul de la salonul Michelle, puteţi vedea în fotografiile-martor

Deşi în fiecare zi se întâlneşte cu diferite tipuri de cliente, Mihaela ştie să se adapteze fiecăreia în parte. „Fiecare femeie care se aşează pe scaun la coafor vine cu o idee legată de ce urmează să i se întâmple”.

„Spune exact cât şi cum vrea să se tundă, dar, meseria mea, ca a oricărui alt stilist, este să îi explic ce este bine şi ce nu din ce îşi doreşte. Nu am voie să accept direct ce vrea clienta pentru că dacă fac exact ce vrea ea şi după aceea prietenii îi spun că nu arată bine, atunci eu sunt de vină”.

„Cel mai bine este, cum am mai spus, să stai de vorbă cu fiecare în parte şi, cu argumente, să o convingi de ce e bine sau nu ceea ce îşi doreşte. Aşa am procedat de când lucrez în acest domeniu şi aşa am făcut şi cu Florentina, Mădălina şi Elena”.

„Toate mi-au spus la final că ştiu ce să spună şi ele mai departe când vor fi întrebate de ce şi-au schimbat look-ul. Ce trebuie reţinut este faptul că tunsoarea sau coafura trebuie neapărat să se potrivească cu vestimentaţia pe care o poartă clienta, cu stilul ei şi cu fizionomia feţei”, ne-a explicat Mihaela.

Sfaturi - prevenirea vârfurilor despicate

Dacă tot am fost într-un salon de coafură, ne-am gândit să întrebăm cum am putea evita problema vârfurilor despicate. Aceste trucuri sunt bune atât pentru cele trei câştigătoare, dar şi pentru toate femeile care vor să arate bine şi să aibă un păr sănătos.

Cauza vârfurilor despicate este reprezentată de dispariţia cuticulei protectoare în acea zonă. Deşi vârfurile despicate pot apărea la orice tip de păr, acestea apar mai ales la părul casant sau uscat.

Cauzele apariţiei acestei deteriorări a vârfurilor de păr pot fi multiple: clorul din piscine, purtarea părului strâns legat, lipsa de vitamine a organismului, soarele excesiv, apa sărată a mării, stylingul exagerat (vopsirea repetată la intervale mici de timp, placa electrică, etc.)

Ce poţi face pentru a preveni?

În primul rând, să te tunzi regulat! O dată la două luni este indicat să îi faci o vizită stilistului tău! Asta nu înseamnă că vei tăia excesiv din el, ci doar vârfurile tocite. Părul va creşte mai repede şi mai sănătos!

După baie, foloseşte întotdeauna un balsam hrănitor şi o mască de păr. Cel mai bine este să îţi întrebi stilistul ce tip de şampon şi de balsam se potriveşte tipului tău de păr. Balsamul conţine vitamine pentru fortifierea firului şi, în câteva săptămâni, vei observa că părul tău este mai rezistent, se rupe mai puţin şi este mai viguros.

Pentru ca balsamul să intre mai uşor în păr şi să ajungă până la vârfuri, foloseşte un pieptene cu dinţi mari şi întinde balsamul pe întreaga lungime a firului.

După baie nu şterge părul cu prosopul şi mai ales nu îl freca în speranţa că îl vei usca mai repede. În momentul în care îţi usuci părul cu ajutorului unui prosop, nu faci altceva decât să îl rupi şi să accentuezi despicarea vârfurilor.

Alte mici trucuri

Ai grijă de păr atunci când stai în soare. Firele de păr sunt foarte sensibile la razele puternice, astfel că poartă ori o pălărie sau dacă nu eşti adepta lor, pe piaţă se găsesc produse special pentru protecţia lui ca balsamuri sau chiar creme.

Evită să foloseşti perii din plastic. Mai bine, dă mai mulţi bani pe o perie din păr natural care este mult mai blândă cu părul şi în plus eviţi în acest fel electrizarea lui. Foloseşte produse pentru vârfuri despicate. Acestea nu vor repara firul, dar cel puţin îi vor îmbunătăţi aspectul.

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.