Motive surprinzătoare care pot conduce la infidelitate. Nu întotdeauna este o dovadă a lipsei de iubire

Motive surprinzătoare care pot conduce la infidelitate. Nu întotdeauna este o dovadă a lipsei de iubire
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Psihoterapeutul Esther Perel este de părere că trădarea în dragoste poate apărea şi în cazul celor mai fericite căsnicii. Motivele sunt multiple şi apar în diferite circumstanţe.

Infidelitatea este dureroasă nu doar pentru partenerul trădat, ci şi pentru persoana care a ales să trădeze. Părăsirea partenerului poate duce la teamă, vinovăţie, anxietate şi, dacă se ajunge la divorţ, la probleme financiare. Infidelitatea este o invalidare a partenerului, din care cu greu îşi mai revine. În 80 la sută din cazuri, nu este vorba de o relaţie care nu funcţionează, susţine psihoterapeutul în relaţii Esther Perel, în discursul ei TED. În schimb, infidelitatea este adesea un act egoist, iar motivul acesteia are de-a face tot cu persoana care înşală, scrie thisisinsider.com

Caută să se descopere pe sine

Esther Perel este de părere că infidelitatea poate apărea şi în cazul celor mai fericite căsnicii. „De multe ori, partenerii infideli speră să se reconecteze cu părţile pierdute din ei înşişi, să dea sens vieţii cu anumite experienţe pe care le doresc“, a spus Perel. „Ei nu caută doar o altă persoană, ei caută un alt sine“.

Sunt speriaţi de îmbătrânire

Vechiul tipar al bărbatului care este cuprins de criza vârstei şi îşi cumpără o maşină scumpă, lăsându-şi soţia pentru un o parteneră de 20 de ani, există pentru un motiv. Vârsta pare să fie un stimul al infidelităţii. Conform sondajelor, când se apropie de vârsta de 40 de ani, unii bărbaţi îşi doresc brusc o aventură.

Caută acel sentiment de fluturi în stomac

71 la sută dintre bărbaţi şi 49 la sută dintre femei spun că au recurs la infidelitate din plictiseală. 30 la sută au spus că aveau nevoie să simtă din nou sentimentul de îndrăgostire, specific unei relaţii timpurii, potrivit revistei ”Galore”. Chiar şi aşa, dacă cineva este plictisit de relaţia lui, nu înseamnă neapărat că partenerul este plictisitor. Unii oameni nu acceptă rutina vieţii de cuplu, deşi este un lucru absolut normal.

Nu-şi mai iubesc partenerii, dar nu se pot despărţi de ei

De multe ori, partenerii infideli îşi justifică trădarea acuzându-şi soţia sau soţul că a încetat să mai petreacă timp de calitate cu ei sau să se bucure de viaţa sexuală. Frazele „rămânem împreună pentru copii“, „rămânem împreună pentru siguranţă financiară“ şi multe alte justificări practice şi non-romantice sunt doar câteva din motivele pentru care oamenii rămân în căsnicii care nu mai răspund nevoilor lor emoţionale.

Vor să echilibreze scorul

Studii citate de ”New York Magazine” arată că femeile sunt mai predispuse la infidelitate decât oricând. Cercetătorii dau vina pe nevoia de răzbunare a acestora, după ce au fost, la rândul lor, trădate.

Citit 2563 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 14:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.