Copii din Galaţi şi Cahul au admirat Observatorul astronomic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dezbatere sub un cer comun * Proiectul astronomic transfrontalier apropie stelele şi pe români *

Doar un lucru nu se poate vedea la Observatorul astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, din mijlocul Grădinii Botanice gălăţene: viitorul. În rest, cerul spuzit de stele e tot mai aproape!

Peste 150 de persoane, elevi din Galaţi şi Cahul, specialişti în astronomie, curioşi, au umplut sala Auditorium a complexului, care a găzduit marţi la prânz work-shop-ul (dezbaterea) “Instrumentele optice folosite pentru dezvoltarea şi promovarea astronomiei”.

Acţiunea face parte din proiectul „Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – obiectiv turistic transfrontalier”.

Proiectul este dezvoltat în urma câştigării unei finanţări externe, în cadrul Programului de Vecinătate România – Republica Moldova, PHARE CBC 2006, la care beneficiar este Consiliul Judeţului Galaţi, în  parteneriat cu Infomedia Centru Cahul din Republica Moldova şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta turismul transnaţional. Ieri chiar a mers: foarte mulţi dintre cei prezenţi, veniţi pentru prima oară în Galaţi, au profitat ca să vadă Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Grădina Botanică.

Ieri a fost prezentat publicului, pe larg, proiectul, dar şi dotările şi spaţiile destinate publicului, Planetariul şi Observatorului Astronomic. Vizitatorii au putut admira pe viu telescopul astronomic profesional acţionat electronic, cel mai mare din România dintre cele pentru utilizarea de către public.

Cei prezenţi au putut vedea cum sunt folosite instrumentele care apropie bolta cerească. La Planetarium s-a  folosit proiectorul digital pentru a crea iluzia unui cer de noapte, acoperit cu stele.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.