”Oh, Ramona”, starul lunii februarie în sălile de cinema

”Oh, Ramona”, starul lunii februarie în sălile de cinema
Cristina Jacob și Andrei Ciobanu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Filmul "Oh, Ramona", regizat de Cristina Jacob după bestsellerul scris de Andrei Ciobanu, a bătut toate recordurile de audienţă pentru o producţie românească, cinematografele raportând 111.881 spectatori după primul weekend de la lansarea peliculei.

Cu o poveste uşor schimbată faţă de carte, dar cu multe picanterii sexuale şi cu un public-ţintă format din adolescenţi, producţia Cristinei Iacob asigură două ore de distracţie în sala de cinema. Andrei, protagonistul, nu mai este din Suceava, ca în carte, ci din unul dintre cele mai idilice oraşe din România, Braşov. Povestea se derulează în engleză, pentru ca filmul să fie accesibil şi peste hotare, nu doar la noi în ţară, iar întreaga peliculă te face să râzi, chiar dacă pare un reboot al celebrului „Plăcintă Americană”.

Cristina Jacob, regizorul care îşi întrece acum propria performanţă de audienţă stabilită în 2016 cu “Selfie 69”, a declarat: “Mulţumesc că aţi fost la film în număr atât de mare! Este cea mai frumoasă recompensă pentru munca întregii echipe. Pentru mine înseamnă mai mult decât orice premiu. 111.881 spectatori în primul weekend este un prag depăşit pentru prima dată de un film românesc. E un semn că publicul nostru, în primul rând cel tânăr, începe să aibă încredere în filmele noastre. Răspunsul entuziast al generaţiei Z arată că noi am reuşit să le răspundem aşteptărilor lor, să-i surprindem”.

Mult aşteptat de publicul tânăr, filmul a primit mii de feedbackuri şi recomandări pozitive pe social media de la cei care l-au văzut: “Un film la care râzi cu lacrimi de la început până la sfârşit. Era sala plină, am stat în primul rând şi nu m-a deranjat. E mai fain decât comediile americane”, “A fost genial. Am fost entuziasmată la toate scenele, iar analogiile mi-au plăcut la nebunie”, “Cea mai tare idee de film românesc. Mă bucur că în sfârşit am prins bilete”, sau “Un film nemaipomenit, pe care l-aş revedea de sute de ori”.

Protagonistul Bogdan Iancu şi cei şase actori principali englezi şi americani (Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Andromeda Godfrey, Leonardo Boudreau şi Melanie Ebanks) au fost deopotrivă apreciaţi pentru performanţa lor.

Filmul a fost prezentat şi la Galaţi, în cinematograful de la Casa de Cultură, în cadrul unei seri de gală, unde invitaţi au fost chiar actorii şi regizorul Cristina Iacob.

Şi multe vedete tinere au văzut filmul. “A fost foarte amuzant, am râs mult şi ne-au plăcut scenele cu analogii”, mărturisesc fraţii Munteanu. Laura Giurcanu adaugă: “În film vezi Marea Neagră, Braşovul şi Bucureştiul într-un fel în care nu le-ai mai văzut până acum”, iar Alina Eremia conchide “Va invit şi pe voi să veniţi să îl vedeţi. Am stat cam tot timpul cu gura până la urechi”.

Comedia “Oh, Ramona” este o producţie Zazu Film, distribuită de Jacob Bros, şi rulează în prezent în 109 săli de cinema din 50 oraşe din România.

Citit 2015 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 17:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.