Sfaturi de vacanţă cu prietenul necuvântător

Sfaturi de vacanţă cu prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile privind creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Inclusiv în vacanţă! Este adevărat că vacanţele acestui an, lovit de pandemie, nu mai seamănă deloc cu cele cu care eram obişnuiţi în trecut. Am ajuns să ne gândim bine înainte de a părăsi siguranţa locuinţei, să alegem cu mare grijă destinaţia, iar prietenul de companie constituie o responsabilitate în plus. Tocmai de aceea, vom încerca să vă sugerăm cele mai bune soluţii în privinţa lui.

Pisicile se simt cel mai bine acasă

Este părerea unanimă a medicilor veterinari, dar şi a celor care deţin de mai mult timp o pisică. Chiar dacă va fi tentată de bagajele dumneavoastră şi nu ar fi exclus să o găsiţi dormind sau făcându-şi culcuş printre lucrurile din trolerul sau geanta deschise, pisica ar trebui să rămână acasă. Animale teritoriale, pisicile se simt cel mai bine în locul şi mediul cunoscut, cu condiţia să le fie asigurat confortul cu care sunt obişnuite: apă, mâncare, litieră curăţată.

Dacă pentru apă şi mâncare uscată există tot felul de dozatoare speciale, astfel încât bolul pisicii să nu rămână gol, litiere care să se cureţe singure sunt mai greu de găsit. Ori nemulţumită de litiera necurăţată, mica felină ar putea găsi de cuviinţă să-şi aleagă alt loc pentru nevoi fiziologice. Şi sigur nu vă doriţi asta! Aşa că va trebui să apelaţi la bunăvoinţa unei persoane de încredere care să viziteze animalul măcar o dată pe zi, pentru a face curat. Există şi varianta mai multor cutii cu nisip, dar nu e o garanţie că pisica nu le va ignora în favoarea litierei cu care este obişnuită.

E adevărat, există şi pisici care se adaptează mai uşor la schimbarea locului şi a mediului, dar există şi feline care îşi vor manifesta nemulţumirea alegând alte locuri de rezolvare a necesităţilor fiziologice, refuzând să mănânce şi ascunzându-se sub pat sau vreun cotlon. Atenţie şi la uşi sau geamuri deschise, pentru că nu vor ezita să „evadeze”, cu riscul de a nu se mai întoarce!

În cazul în care nimeni nu este disponibil pentru a îngriji pisica o dată pe zi, varianta optimă ar fi o pensiune dedicată animalelor de companie. Va trebui să vă îngrijiţi din vreme, să plătiţi cazarea, să aduceţi animalului lucrurile preferate şi mâncarea cu care este obişnuit, dar veţi avea siguranţa că va fi bine îngrijit în lipsa dumneavoastră.

Oricum, înainte de plecarea în vacanţă, ar fi recomandat un control veterinar al pisicii, pentru a fi siguri că nu vor apărea probleme de sănătate în lipsa dumneavoastră.

Citit 1550 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2020 18:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.