Galațiul își pierde cel mai cunoscut viceprimar. Picu pleacă la Antena 1 (PAMFLET)

Galațiul își pierde cel mai cunoscut viceprimar. Picu pleacă la Antena 1 (PAMFLET)
Picu Apostol Roman (centru), cel mai chef dintre chefii Antenelor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cunoscut ca bun conducător al Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman de la Galați n-are timp să sufere după rezultatul votului de pe 27 septembrie. I s-a făcut o nemaipomenită ofertă de a face parte din echipa Chefilor la Cuțite, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

I-a gâdilat degeaba

Alegerile locale sunt deja istorie, se fac cărțile pentru scrutinul pentru parlamentare, dar noi, gălățenii, avem alte preocupări. Învins la un scor astronomic la votul din 27 septembrie, viceprimarul Picu Apostol Roman, aflat pe poziție de fugă, s-a declarat dezamăgit de opțiunea concitadinilor pe care i-a gâdilat cu fiecare ocazie. Le-a vorbit frumos, le-a transmis cele mai alese mesaje de Paște și de Crăciun și poate că le-ar fi și ridicat nivelul de trai. Evident, doar în cazul în care ar fi ajuns edilul-șef al Galațiului. Ca vice, ai cea mai frumoasă viață: când se realizează un lucru în oraș, ceri să fii aplaudat, în schimb îți găsești de treabă, te dai absent, în momentele delicate.

Mai avea nevoie de 57 de procente

"Am fost aproape să-l bat pe primarul în funcție, mi-au lipsit doar 57 de procente ca să-l spulber pe Ionuț Pucheanu, dar asta este, n-avem ce face, trebuie să-mi schimb jobul", a comentat laconic Picu, iar toată lumea se aștepta ca el să revină la funcția care l-a consacrat, cea de șef la Cantina Socială, post blocat strategic pentru domnia sa. Cel mai cunoscut viceprimar din istoria urbei - poate vă amintiți desele momente în care a apărut la televiziunile centrale, niciodată într-o lumină pozitivă - comandase deja un var proaspăt în biroul de director al instituției în care polonicul face parte din organigramă și se pregătea să-i ceară primarului o mărire de salariu.

Chef Dumitrescu, sacrificat

Și totuși, formațiunea din care face parte, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), i-a făcut un nesperat cadou. Cunoscându-i backgroundul, vechimea de la cantină și talentul de ajutor de bucătar, proprietarul partidului, nimeni altul decât Dan Voiculescu, jupânul Antenelor, l-a ofertat pentru a intra în celebra emisiune Chefi la Cuțite. "Chef Florin Dumitrescu a fost concediat și în locul său vine cu forțe proaspete Chef Picu de la Galați", ne-a anunțat PR-ul Antenei 1, care ne-a și trimis fotografia cu noua configurație a show-ului culinar. Între Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, Chef Picu Roman zâmbește trufaș. N-a devenit primar, nu știe încă să gătească, dar măcar e Chef, marele său viciu. 

Polonick Nolte

Pamflet în versuri

UN domn GREŢOS de Submarin Cosorescu

un domn greţos mă hârcâie la cap

cu glasnică urlată, de suină,

pute-a venitul minim garantat,

a tată-clovn şi-a mamă (h)eroină,

a şleahtă, şi-a ţicneală, şi a gang,

şi a durere-n puşcă şi la bască -

şi-l rog aşa: te rog frumos, monşer,

oare nu vrea (u)râtul tău să pască?

nu vrea să-l ducă nenea unde-i nap

şi jir şi ghindă - şi celebra zoaie,

să nu te-neci - fii înţelegător

şi grohăie-n lătură, nu-n tramvaie!

tălâmbul râde, mă scanează dens,

cu instrumente paricopitate:

se umflă-n falcă, îmi promite caft -

şi-şi plimbă guiţarea mai departe!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Noi peripeții ale fostului vice: Putea rămâne fără contul de Facebook

* Se pare că Picu, politician cu state vechi, nu dorește să aibă o carieră în televiziune, cu toate că a acceptat fără să crâcnească oferta Antenei 1. Pe surse, el urmărește să pună mâna pe acțiunile lui Dan Voiculescu, adică să devină însuși patronul trustului Intact.

* Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a vrut săptămâna trecută să-i blocheze contul lui Apostol Roman, după ce acesta din urmă și-a modificat numele de user. Din "Viceprimarul Picu Apostol Roman" a rămas numai cu numele, titlul de locotenent al administrației locale fiind eliminat. "Dacă vă mai jucați cu numele și poreclele, vom fi nevoiți să vă suspendăm contul", l-au amenințat mai-marii rețelei de socializare.

* Pentru celebra declarație care se traduce prin sloganul "Sex, droguri & păcănele", Joker-ul politicii gălățene a fost dorit și de Dan Capatos în emisiunea de noapte de la Antenă. "Ne trebuie cineva de care să râdă lumea numai cât îl vede, cred că i s-ar potrivi acest rol", a comentat vedeta trustului.

* Ca să uităm de faptul că un partid dispărut între timp și-a permis luxul de a avea viceprimar în municipiul Galați, cu toate că abia reușise să facă pragul electoral, PSD-ul va desființa această funcție în reședința de județ.

Adio, dar Roman cu tine!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 7488 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2020 11:10