Cate Blanchett, premiul César pentru întreaga carieră

Cate Blanchett, premiul César pentru întreaga carieră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Actriţa australiană Cate Blanchett, premiată cu Oscar de două ori, va primi, pe 25 ianuarie 2022, un premiu César onorific, cu ocazia celei de-a 47-a ceremonii a premiilor cinematografiei franceze, au anunţat Canal+ şi Académie des Césars, într-un comunicat, conform news.ro. Actriţa şi producătoarea va fi recompensată cu premiu de onoare pentru întreaga carieră şi personalitatea "absolut remarcabile", scriu ei.

În vârstă de 52 de ani, Cate Blanchett este "o artistă cu multiple faţete, care lucrează în cinema, televiziune, teatru", aminteşte Académie des Césars. Actriţa va primi această distincţie în momentul în care "a încheiat producţia filmului "TARE", realizat de Todd Field", şi a interpretat o psihanalistă în noul film al lui Guillermo Del Toro, "Nightmare Alley", ce va fi lansat la începutul lui 2022.

Cate Blanchett a câştigat două premii Oscar, primul în 2005, pentru rolul din "The Aviator" de Martin Scorsese, iar al doilea în 2014, pentru performanţa din "Blue Jasmine" de Woody Allen.

Atribuirea acestei recompense ţine şi de angajamentul ei "în afara platourilor de filmare" pentru "drepturile femeilor sau ecologie", explică organizatorii. Actriţa s-a remarcat în lupta contra violenţelor sexuale asupra femeilor în cinema, în special după cazul Weinstein.

Cea de-a 47-a ceremonie a premiilor César, difuzată de Canal+, va avea loc pe scena "Olympia", la Paris, şi va fi prezentată de Antoine de Caunes.

Citit 1165 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 04:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.