Studierea proceselor de îmbătrânire se mută în spațiu

Studierea proceselor de îmbătrânire se mută în spațiu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mici celule musculare umane vor fi lansate în spaţiu, în cadrul unui experiment ce le-ar putea asigura oamenilor vieţi mai lungi şi mai sănătoase, relatează DPA/PA Media, citată de Agerpres.

Experimentul, intitulat MicroAge, a fost lansat marţi, 28 decembrie 2021, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Spaţiul va fi utilizat pentru a înţelege ce se întâmplă cu muşchii umani în timp ce oamenii îmbătrânesc şi care este motivul din spatele acestor modificări. Celulele musculare umane crescute în laborator, de mărimea unui bob de orez, au fost amplasate în suporturi mici, de dimensiunea unei ascuţitoare, realizate la imprimante 3D. Odată ajunse în spaţiu, ele vor fi stimulate cu ajutorul energiei electrice pentru a se induce contracţii în ţesutul muscular, iar oamenii de ştiinţă vor analiza îndeaproape ce se întâmplă.

Timpul petrecut în condiţii de gravitaţie zero le poate provoca astronauţilor o slăbire a muşchilor - aşa cum se întâmplă la o vârstă înaintată - însă aceştia îşi revin odată cu întoarcerea pe Pământ.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool va studia, cu finanţare de la Agenţia Spaţială a Marii Britanii, ce se întâmplă cu ţesutul muscular în spaţiu şi va compara constatările cu ceea ce se petrece pe Pământ.

Acest lucru va contribui la rezolvarea misterului cu privire la motivul pentru care muşchii devin mai slabi odată cu înaintarea în vârstă şi la identificarea unor modalităţi de a preveni acest proces.

Citit 1051 ori Ultima modificare Duminică, 02 Ianuarie 2022 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.