Momente de zece pe linie, cu un umăr dislocat. Lecţie de performanţă şi dăruire oferită de Sore şi Graţiano Dinu în finala "Dancing on ice" (VIDEO)
Foto: Antena 1

Momente de zece pe linie, cu un umăr dislocat. Lecţie de performanţă şi dăruire oferită de Sore şi Graţiano Dinu în finala "Dancing on ice" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Magie incredibilă, emoţie pură, nesfârşită graţie, performanţă şi dăruire până la sacrificiu! Asta au oferit, în marea finală „Dancing on ice – Vis în doi”, gălăţeanul Graţiano Dinu şi partenera lui, Sore. Chiar dacă nu au câştigat premiul de 50.000 de euro de care patinajul artistic gălăţean de performanţă – care există în oraşul nostru datorită mamei lui Graţiano - avea atâta nevoie, ei sunt, cu siguranţă, învingătorii noştri. Faptul că Graţiano lui i s-a dislocat umărul la primul dans, dar şi l-a pus la loc şi a continuat spectacolul, ba mai mult, a dansat încă de două ori, face dovada că este un campion! Iar performanţa şi dăruirea lui Sore şi Graţiano ar trebui să aducă mai binele pentru micile patinatoare de la Galaţi.  

Marea finală a competiţiei „Dancing on ice – Vis în doi” s-a desfăşurat sâmbătă seara, în direct, la Antena 1. Cu riscul de a părea subiectivă, voi spune că ideea de a pune marea finală, în noaptea de Înviere, n-a fost cea mai inspirată idee a realizatorilor. Cu atât mai mult cu cât publicul a fost cel care a decis, prin vot, perechea câştigătoare a premiului de 50.000 de euro! Iar spectacolul s-a încheiat cu doar un sfert de oră înainte de miezul nopţii. Dar trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi să spunem că marea finală a fost extraordinară!

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, cele trei echipe finaliste ale primului sezon „Dancing on Ice – Vis în doi”, Sore și Grațiano, Oase și Andreea, Jean Gavril și Ana, au susţinut, în prima etapă a serii, două momente: unul de musical, şi un „Best Dance”, adică cel mai bine realizat dans al lor.

Sore şi Graţiano au pus în scenă interzisa poveste de dragoste dintre Romeo și Julieta. A fost un spectacol de grafică, de lumină, de emoţie. O adevărată magie încheiată cu o metaforă sublimă: Romeo şi Julieta ridicându-se la cer!

În vraja pe care au creat-o, doar mama lui Graţiano a observat mişcarea prin care fiul îşi pune la loc umărul dislocat, şi a izbucnit în plâns. Abia la momentul jurizării prezentatorii Ştefan Bănică şi Irina Fodor au observat că gălăţeanul nu e tocmai bine. „Mi-a sărit umărul în timpul programului”, a spus Graţiano, hotărât să lupte până la capăt.

„N-am cuvinte pentru producţia pe care am urmărit-o. E dincolo de dans ceea ce aţi făcut. Aţi făcut spectacol. Cred că oricine ar plăti bilet ca să vadă aşa ceva! Fantastic moment, emoţionant, incredibil! N-am cuvinte să spun”, a exclamat cel mai exigent membru al juriului, Mihai Petre.

Soţia lui, Elwira Petre, a şi spus că ar fi prima la coadă ca să cumpere bilet la spectacolul lui Sore şi Graţiano: „Un dans atât de bine executat! Publicul faţa televizoarelor n-are cum să simtă asta, dar la un moment dat aici în platou s-a făcut o linişte care a însemnat că i-aţi prins pe toţi oamenii fix de sufletul lor!”.

„Ştiu cât de dureros este, te-am văzut, dar ai vrut să termini umărul. Vă felicit şi încă tremur!”, a spus antrenoarea de patinaj Simona Pungă.

„Cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care aţi transpus-o pe gheaţă”, a exclamat şi antrenorul de patinaj Cornel Gheorghe.

După prima linie de note de 10 acordate de juriu a urmat o a doua linie de zece, pentru „Best Dance”. Pentru că, în ciuda accidentării, Graţiano a făcut din nou magie pe gheaţă, alături de Sore.

„Poate cea mai frumoasă lecţie pe care am învăţat-o, după acest moment, este că noi trăim pentru a face lucrurile mai bine zi de zi! Şi voi aţi demonstrat-o cu acest moment”, a spus Mihai Petre.

„Un dans plin de emoţie! Simt că mi se strânge gâtul când mă uit la voi! Pentru că atât de mult reuşiţi să transmiteţi! Mi se pare incredibil ce aţi reuşit. Dansatorii, patinatorii lucrează în pereche în ani de zile până dobândesc coordonarea voastră şi chimia voastră şi voi aţi reuşit asta în două luni. Sunteţi absolut superbi! Puneţi tot sufletul în dans!”, a exclamat Elwira Petre.

„Pentru mine, ceea ce se întâmplă astăzi este o dovadă că avem aici un campion. Asta face diferenţa între un sportiv şi un campion. Mulţi ar fi renunţat. S-ar fi dus cu salvarea şi nu ar mai fi continuat. Ştiu cât îţi doreşti, ai susţinere! Cât despre Sore, s-a văzut că a fost dansul ei de suflet”, a remarcat Simona Pungă.

„A fost un dans extraordinar ce aţi făcut voi în această seară. A fost fabulos. Graţiano, să văd atâta devotament, atâta putere, atâta dăruire pentru o cauză, mai rar! Şi te felicit! Este extrem de dureros să patinezi cu un umăr dislocat. Mi s-a întâmplat şi mie. Ştiu prin ce treci şi de aceea te admir pentru ce ai făcut în această seară!”, i-a spus fostul patinator de performanţă, actualmente antrenor, gălăţeanul Cornel Gheorghe.

Notele juriului şi voturile publicului au trimis în a doua parte a finalei doar două perechi: Sore şi Graţiano, Jean şi Ana.

Ambele echipe au dansat pe piesa lui Pink – „What About Us”, iar rezultatul a fost fabulos. Fiecare a dat tot ce a putut mai bun pentru a demonstra că merită să câștige.

 

Sore şi Graţiano au oferit eleganţă, graţie şi magie. Jean şi Ana au mizat pe acrobaţie şi s-au încumetat să execute o figură extrem de riscantă, interzisă în competiţii.

Din nou, publicul şi-a spus cuvântul prin vot şi a desemnat perechea câştigătoare: Jean şi Ana.

Cu toate acestea, performanţa gălăţeanului Graţiano Dinu şi a partenerei sale, Sore, merită podiumul inimilor noastre! Şi susţinere pentru patinajul artistic gălăţean care continuă să existe aici datorită mamei lui Graţiano, antrenoarea Aida Ramona Dinu!

Foto: Antena 1

Citit 3295 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.