Telescopul „James Webb” a realizat cea mai detaliată imagine a Universului

Telescopul „James Webb” a realizat cea mai detaliată imagine a Universului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

NASA va prezenta, pe 12 iulie, "o imagine a Universului nostru cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată", care a fost realizată cu ajutorul telescopului spaţial "James Webb", a anunţat Bill Nelson, administratorul agenţiei spaţiale americane NASA, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Este punctul cel mai îndepărtat pe care omenirea l-a putut privi până acum", a afirmat Nelson, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul Space Telescope Science Institute din Baltimore, centrul de operaţiuni al telescopului "James Webb", o veritabilă bijuterie de inginerie care a costat 10 miliarde de dolari. Acest telescop a fost lansat în decembrie, iar în prezent se află la o distanţă de 1,5 milioane de kilometri de Terra. "James Webb" este capabil să "privească" puncte mai îndepărtate din cosmos decât toate telescoapele dinaintea lui, graţie oglinzii sale principale şi instrumentelor care captează semnale în infraroşu, ceea ce îi permite să scruteze prin norii de praf din spaţiu.

"Va explora obiecte ale Sistemului Solar şi atmosferele exoplanetelor care orbitează alte stele, oferindu-ne indicii care ne vor ajuta să aflăm dacă atmosfera lor este potenţial similară cu a noastră. Vom găsi probabil răspunsuri la unele dintre întrebările noastre: de unde venim? suntem singuri în univers? cine suntem? Şi, bineînţeles, va răspunde la întrebări pe care nici nu le cunoaştem încă", a explicat Bill Nelson. Telescopul "James Webb" va permite în primul rând observarea primelor galaxii, formate la doar câteva sute de milioane de ani după Big Bang, precum şi a exoplanetelor.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.