VIP-uri în festival

VIP-uri în festival
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor a fost ceva mai săracă în VIP-uri decât cele precedente *

Principala absenţă notabilă a fost cea a maestrului coregraf Marin Barbu – preşedinte CIOFF România, pe care nu se poate să nu-l ştiţi din celebrele emisiuni ale Pro Tv „Dansez pentru tine” şi „Serviţi, vă rog!”. Anul trecut, gălăţenii au avut şansa să-l privească dansând cu foc pe ritmuri populare. Organizatorii festivalului au dorit să-l invite şi în acest an, dar maestrul Barbu era ocupat cu filmările în Deltă unde „robi” fără simbrie îi sunt vedetele momentului pe care le pune la muncă.

Juriul s-a bucurat, însă, în acest an de preşedinţia doamnei Florentina Satmari, cea care a scris o pagină de aur în istoria TVR datorită nenumăratelor emisiuni de muzică populară pe care le-a produs, a descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR şi care practic este una dintre comorile folclorului românesc.

Pentru o seară, la masa juriului s-a aflat Excelenţa Sa, doamna Dagmar Repcekova, ambasadorul Republicii Slovace în România, alături de preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac. La Gala Laureaţilor a asistat şi Sergiu Dumitrescu, despre care se zvoneşte că va deveni director la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Îndrăgostită de folclor

Soţia preşedintelui CJ, Nina Chebac, este deja o prezenţă constantă la spectacolele de folclor autentic din cadrul festivalului şi ne-a mărturisit că este pur şi simplu îndrăgostită de dansurile şi cântecele populare, fie româneşti, fie de pe alte meleaguri.

În treacăt spus, preşedintele Chebac este singurul politician local care participă la evenimentele publice alături de soţia sa. Prima doamnă a judeţului, Nina Chebac, a asistat la două dintre spectacolele extraordinare ale festivalului. Nu putea lipsi de la Gala Laureaţilor, mai ales că preşedintele Chebac decerna premii.

În ambele seri, dna Chebac a fost extrem de elegantă, doamnele din public aruncându-i priviri invidioase pentru ţinuta impecabilă, de bun gust şi mai ales pentru siluetă.

Dacă preşedintele mai dispărea din când în când din linia întâi a publicului, ca să răspundă vreunui telefon important, doamna Chebac s-a bucurat de spectacole până la final. A aplaudat cu entuziasm cele mai bune prestaţii ale artiştilor.

Dacă e să fim părtinitori trebuie să spune că preferinţa certă a soţiei preşedintelui a fost un puştiulică adorabil, de câţiva anişori, care dansa în faţa scenei încercând să reproducă mişcările de pe scenă.

Băieţelul era pur şi simplu fascinat de ceea ce vedea şi ar putea deveni, peste ani, un profesionist al dansului. Să fie sănătos, să crească mare şi să-şi bucure mămica. Eventual cu mai multă cuminţenie. 

Citit 1178 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.