Piste avem, educaţie ne mai trebuie

Piste avem, educaţie ne mai trebuie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înguste, cu hârtoape sau netede, îmbârligate sau line, pistele de biciclete din Galaţi asigură pregătirea eficientă pentru mountain-bike sau măcar pentru ciclism pe teren accidentat *

Pentru că vara a intrat în prelungiri în acest weekend ar fi mare păcat să nu profităm de vremea frumoasă. Ce ziceţi de o plimbare prelungită cu bicicleta? Avem şi pe unde.

Iubitorii de mişcare pe două roţi - biciclete, role - au la dispoziţie nu mai puţin de 6,3 km de piste special amenajate pe Faleza Superioară şi Faleza Inferioară a Dunării, pe traseul Prelungirea Coşbuc - Armata Poporului - Ţiglina I - Brăilei, până la staţia CEC din Ţiglina I, dar şi până la „Ultimul Leu”.

Evident, autorităţile locale promit că în 2 ani se vor adăuga alţi 7 km de noi piste, amenajate în toate cartierele Galaţiului. În plus, fiecare stradă care urmează să intre în program de modernizare (Basarabiei, Oţelarilor Stadionului, Frunzei şi Asachi) are, prin proiect, şi o pistă pentru biciclete.

Fără să fim cârcotaşi, trebuie să spunem că pistele amenajate sunt foarte înguste, pe alocuri pline de hârtoape, întrerupte de obstacole sau cu un traseu atât de încolăcit încât pun la încercare abilitatea biciclistului.

Trecerile de nivel neamenajate pe alocuri, gropile, lucrările în curs, denivelările, sporesc performanţele off-road ale bicicletei şi ciclistului, provoacă adrenalină şi senzaţii tari şi asigură antrenamentul potrivit pentru mountain bike sau pentru pasionaţii de trasee pe teren accidentat.

Şi dacă bicicliştii au parte de adrenalină, de ce să nu se simtă la fel şi pietonii care îndrăznesc să se odihnească pe băncile care mărginesc pista. Sus picioarele la piept, că mişcarea face bine la sănătate!

E bine, totuşi, că există, dar păcat că nu avem suficientă educaţie ca să le respectăm. Gălăţenii calcă nestingheriţi pe aceste spaţii pe care s-a turnat (chipurile) asfalt proaspăt, iar mămicile şi bunicile plimbă fără remuşcare cărucioarele pe aceste spaţii convinse parcă de faptul că special pentru ele au fost create. Ca să nu mai lungim vorba, vă invităm să facem o tură cu bicicleta.

Citit 1209 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.