1. Așezarea legumelor în tigaie se va face în ordinea descrescătoare a timpilor de gătire: de la cele mai tari (morcovi) până la cele mai delicate ( de ex. sparanghel).
2. Nu se sărează decât la final! Sarea scoate apa din țesuturi și duce la înmuierea acestora.
3. Pentru sotat se folosește ulei vegetal de floarea-soarelui sau de măsline. Sotarea se face la temperaturi înalte! Se poate folosi și un amestec de ulei și unt, deoarece untul are punctul de fumegare foarte jos si se arde repede. Se înnobilează la final cu o bucățică de unt (în stil franțuzesc) și se parfumează cu 1-2 căței de usturoi. Sunt mult mai gustoase așa! De asemenea, pot fi asezonate cu sosuri și condimente exotice (soy sauce, oyster sauce, chili sauce, sriracha etc).
4. Legumele congelate (gen "mix mexican" sau individuale) vor lăsa apă la gătire, spre deosebire de cele proaspete. De aceea nu se acoperă cu capac si nici nu se adaugă apă!