Târg de antichităţi la Galaţi

Târg de antichităţi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi, în ultima perioadă, mai ales că afară s-a lăsat frig, e din ce în ce mai dificil să găseşti variante de petrecere a timpului liber. Şi dacă adulţii mai au la dispoziţie baruri şi restaurante, cluburi şi discoteci, pentru copii oferta e destul de săracă. Părinţii ştiu cât este de greu să le găseşti celor mici o activitate relaxantă pentru sfârşitul de săptămână, şi mai ales una care să fie nu doar educativă, ci să-i şi încânte cu adevărat.

De aceea, un eveniment de anvergura celui care va avea loc în acest weekend la Galaţi este cu atât mai important. Este vorba despre o expoziţie destinată atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor.

Grupul de firme Agro-Dunărea le-a pregătit încă o surpriză gălăţenilor, o expoziţie de antichităţi, maşini de epocă, obiecte vintage, cai de rasă şi accesorii pentru echitaţie. Inedita expoziţie îşi va deschide porţile astăzi, 8 octombrie, începând cu ora 9, în incinta Halelor SC Agrodunărea SA din Calea Prutului nr 13.

„Folosim aceeaşi incintă ca la expoziţia de porumbei şi cea de cai, chiar dacă spaţiul nu este unul foarte potrivit. Sperăm ca această primă ediţie să fie o provocare pentru municipalitate. Poate anul viitor cei din primărie ne vor pune la dispoziţie un spaţiu central pentru cea de-a doua ediţie a târgului de antichităţi”, ne-a spus Marian Băilă (FOTO 2), organizatorul evenimentului.

Facilităţi pentru colecţionari

Acest târg a fost anunţat de Marian Băilă imediat după succesul pe care l-a avut expoziţia de cai de rasă.

„Am văzut că oamenii din Galaţi sunt interesaţi de astfel de activităţi. Am avut foarte mulţi vizitatori la expoziţia de porumbei din februarie şi la cea de cai de rasă din mai. Am promis atunci că voi organiza şi un târg de antichităţi şi mă ţin de cuvânt”.

„Avem peste 25 de colecţionari din toată ţara invitaţi la eveniment. Am încercat să îi atrag prin crearea unor facilităţi. Le-am asigurat cazarea şi spaţiul pentru expoziţie. Sper să se simtă bine la Galaţi şi să revină şi altă dată cu mare plăcere”, a mai adăugat Marian Băilă.

Astfel, cei care vor trece pe la Halele Agro-Dunărea în acest weekend vor putea vedea colecţii de timbre, cărţi, icoane şi hărţi vechi. Nu vor lipsi nici medaliile de colecţie, diferite piese de argintărie sau vederile din alte timpuri. Mobila veche şi hainele vintage aduse de doamna Constance Vintilă vor fi cu siguranţă atracţiile târgului.

Pentru prichindei

Organizatorii s-au gândit că pentru prichindeii din oraş târgul de antichităţi nu prezintă un mare interes, de aceea au pus pe afiş şi caii de rasă. Dacă la expoziţia din mai copii au putut vedea cai Lipiţani din patru herghelii de renume din ţară, acum ei vor avea ocazia să vadă caii Appaloosa şi Gypsy Horse. Plus că vor putea admira şi maşinile de epocă.

Şi pentru că organizatorii îşi doresc ca gălăţenii să vină la acest eveniment inedit în număr cât mai mare, ţinând cont de criza economică pe care o traversăm, au stabilit ca preţul unui bilet de intrare să fie doar de 1 leu. Copiii, ca şi până acum, vor avea intrarea gratuită.

Tocmai pentru că s-au gândit la cei mici, organizatorii vor pune la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

Expoziţia va fi deschisă începând de astăzi, de la ora 9 şi până duminică, la ora 17. Programul este acelaşi pentru toate cele trei zile: 9 - 17.

Tombolă cu biletele de intrare

Am stabilit unde, când şi ce se poate vedea în acest weekend la Galaţi. Ceea ce nu am spus este faptul că organizatorii acestui eveniment vor organiza o tombolă pe baza biletelor de intrare. Tragerea la sorţi va avea loc marţi, la sediul „Vieţii libere”, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în ziarul nostru de miercuri.

Ce-am mai putea spune? Totul e organizat impecabil, aşa că nu vă rămâne decât să faceţi o vizită la expoziţia de antichităţi, maşini de epocă, obiecte vintage, cai de rasă şi accesorii pentru echitaţie din incinta Agro-Dunărea, pentru a retrăi vremuri demult uitate.

Citit 2052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.