Arta dincolo de gratii - „Eveniment” cu trupa „Instant”

Arta dincolo de gratii - „Eveniment” cu trupa „Instant”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, începând cu ora 18, trupa de teatru amatori „Instant”, formată din persoane private de libertate din Penitenciarul Galaţi va evolua pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, cu piesa  „Eveniment”.

Sub bagheta regizorală a directorului Teatrului Dramatic „Fani Tardini”  Vlad Vasiliu, trupa de teatru „Instant”, formată din 6 bărbaţi şi 4 femei, va „însufleţi” personajele comediei scrise de Valeriu Barbu.

Evoluţia actorilor inediţi este posibilă ca urmare a eforturilor depuse de educatorii Serviciului Educaţie din cadrul penitenciarului: inspector principal Lucian Varlam, subinsp. Anghel Ionuş, Elena Ciucă şi a.s.p. Mihai Luputoc, care au valorizat aptitudinile native ale persoanelor private de libertate.

„Spectacolul de teatru, metoda improvizaţiei teatrale sunt  modalităţi de reabilitare, de terapie, menite să dezvolte comportamente prosociale, stima de sine şi spiritul de echipă. Reprezentaţia este premergătoare participării la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor «Exit», realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Asociaţia ART Fusion «Exit», ce se va desfăşura în luna noiembrie 2010, la Bucureşti”, ne-a explicat Safta Trincu, purtătorul de cuvânt de la penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Accesul la spectacol este permis, în mod gratuit, tuturor iubitorilor de teatru, fiind un bun prilej de a convinge că arta se poate „cuibări” chiar şi după gratii, putând  schimba caractere, valori.

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.