Ingrediente: 250 g făină, 50 g amidon, 100 g zahăr, 60 g nucă mărunțită, 2 lingurițe rase de praf de copt, 10 linguri ulei de cocos, 130 ml lapte de migdale/soia/orez, 1/2 linguriță esență caramel (opțional), un praf de sare
Preparare: Amestecă într-un bol mare făina, amidonul, zahărul și nuca cu praful de copt și sarea, apoi adaugă uleiul de cocos, esența de caramel și laptele. Amestecă totul până devine un aluat compact și nelipicios. Modelează biscuiții și pune-i în tavă, presărând pe ei nucă tocată. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 18-20 minute.
Biscuiți de post cu portocale
Ingrediente: 200 g făină, 50 g faină de migdale, 100 g zahăr pudră, 50 ml suc proaspăt de portocale, 1 portocală mare (coaja rasă), 25 ml lapte de nucă/soia/migdale, 4 g praf de copt, 10 ml ulei de floarea-soarelui/arahide, un praf de sare
Preparare: Amestecă toate ingredientele uscate într-un vas încăpător și apoi adaugă sucul și coaja de portocală, uleiul și laptele. Frământă totul până obții un aluat omogen. Învelește aluatul în folie alimentară și pune-l pentru o oră la frigider. Apoi, rupe aluatul în bucățele de mărimea unei nuci și dă-le prin zahărul pudră. Pune biscuiții într-o tavă cu hârtie de copt și dă-i la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute.