Mici secrete din bucătărie

Mici secrete din bucătărie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

1. Cu cât carnea va fi mai săracă în grăsimi, cu atât va avea mai multe proteine.

2. Creierul are o valoare alimentară comparabilă cu cea a gălbenușului de ou.

3. Ficatul are cel mai mare conținut de proteine, fier și vitamine.

4. Pentru ca ouăle să nu se spargă, adaugă puțină sare în apa în care le fierbi.

5. Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, adaugă felii de cartof crud pe care să le scoți ulterior.

6. Vei obține mai mult suc de la o lămâie dacă înainte de a o stoarce o lași câteva minute în apă caldă.

7. Sărează peștele cu 10 minute înainte de a-l prăji ca să eviți sfărâmarea lui la prăjit.

8. Ungând cu ulei vasul în care fierbi laptele, eviți ca acesta să se afume.

9. Pâinea proaspătă se va tăia frumos în felii dacă încălzești lama cuțitului sub un jet de apă fierbinte.

10. Ține ceapa în apă rece pentru câteva minute și nu vei mai lăcrima când o tai.

Citit 639 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Octombrie 2023 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.