Orez cu legume și carne

Orez cu legume și carne
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 500 g orez basmati, 1 morcov, 1 ardei gras, 5 căței de usturoi, 200 g ciuperci, 1 ceapă, 1 kg carne (porc/ vită/ miel/ pui), 200 ml smântână pentru gătit, sare, piper, pătrunjel.

Preparare: Într-o cratiță largă, se așează carnea în strat uniform, bine condimentată, după gust. Se continuă cu strat de ceapă și usturoi, morcov, ardei, ciuperci și la urmă orezul. Se toarnă smântâna împreună cu zeama de oase, fix de un deget deasupra orezului. Se acoperă cu capac și se lasă la cuptor pe foc redus, aproximativ 2 ore. Lichidul trebuie să scadă complet. Pe o tavă largă, se răstoarnă cratița și se presară pătrunjel. 

Orez cu creveți și scoici 

Ingrediente: 400 g orez Camolino pentru pilaf, 200 ml supă de pește, 1 ceapă, 100 g fasole verde, 3 căței usturoi, 2 roșii, 2 ardei roșii (iuți sau nu, după gust), 8 creveți mari, 250 g scoici, 2 fire de șofran, ulei de măsline, sare

Preparare: Prăjiți ușor creveții, pe ambele părți. Prăjiți ușor, în același vas, fasolea verde tăiată "julien", împreună cu ceapa tocată. Adăugați usturoiul, prăjiți timp de câteva secunde, apoi adăugați șofranul și roșiile rase. Adăugați orezul și prăjiți-l ușor timp de câteva secunde, adăugați ardeii tăiați. Amestecați totul și încorporați treptat supa caldă în amestecul rezultat. Lăsați la fiert timp de aproximativ 18-20 de minute. La jumătatea timpului de preparare, adăugați scoicile și creveții. La final, lăsați orezul cu creveți și scoici să stea cinci minute în afara focului, apoi puteți servi.

Citit 532 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.