Turte de Crăciun

Turte de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 250-300 ml apă călduță, ¼ linguriță sare; pentru sirop: 750 ml apă, 250 g zahăr, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură esență de rom; pentru umplutură: 500 g nucă măcinată, 150 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie și o portocală.

Preparare: pentru foi, facem o adâncitură în făina din bol și punem sarea și 250 ml apă călduță. Frământăm 10 minute, apoi acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul să se odihnească 30 min. Pentru coacere avem nevoie de o tigaie cât mai largă. Împărțim aluatul în bile egale și întindem foi foarte subțiri. Coacem turta în tigaia încinsă (fără ulei) pe ambele părți.

Pentru sirop, punem apa, zahărul și coaja de lămâie într-o cratiță, pe foc și după 1-2 minute de clocot dăm deoparte, adăugăm esența și lăsăm să se răcească.

Pentru a pregăti umplutura, peste nuca măcinată adăugăm zahărul, răzătura de citrice și amestecăm. Luăm o foaie, o scufundăm în siropul rece și o lăsăm cam 1-2 minute să se înmoaie. O scoatem, o așezăm pe un platou și presărăm peste ea cam 2 linguri pline din amestecul de nucă și zahăr. Continuăm alternând cu o foaie înmuiată în sirop și amestec de nucă și zahăr, până terminăm foile.

Citit 1301 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Decembrie 2023 12:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.