Cotlete de miel cu legume la cuptor și ruladă de pui cu ciuperci

Cotlete de miel cu legume la cuptor și ruladă de pui cu ciuperci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: cotlete de miel, cartofi, ceapă, morcovi, dovlecei, ulei de măsline, usturoi, condimente italienești, muștar Dijon, sare, piper rozmarin proaspăt, suc de lămâie

Preparare: Marinează cotletele și usucă-le complet. Asezonează generos toate părțile cu ulei de măsline, sare și piper. Adaugă usturoiul, rozmarinul, sucul de lămâie și muștarul și amestecă bine pentru a le acoperi uniform. Se lasă deoparte la temperatura camerei timp de cel puțin 20 de minute. Acest lucru ajută cotletele de miel să infuzeze toate aromele și să se gătească uniform.

Pregătește legumele. Într-un castron mare adaugă cartofii, ceapa, morcovii, dovleceii și usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, condimentele italienești, sarea și piperul. Amestecă până când toate sunt bine acoperite. Pune amestecul de legume într-un singur strat pe tava cuptorului, tapetată cu foaie de copt. Coace amestecul de legume în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Scoate tava din cuptor și scutură ușor pentru a asigura o gătire uniformă. Așază deasupra cotletele de miel marinate, usturoiul și crenguțele de rozmarin. Reintrodu tava în cuptor și coace încă 25 de minute până când legumele sunt fragede și aurii. Scoate tava din cuptor și lasă cotletele de miel să se odihnească la temperatura camerei timp de 5 minute. Servește-le cu legume prăjite și opțional un sos. 

Ruladă de pui cu ciuperci

Ingrediente: ceapă, ulei, ciuperci, ouă, pesmet, piper negru măcinat, spanac, sare, piper, ierburi italiene

Preparare: Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Pune ceapa și ciupercile. Se amestecă și se gătește timp de 2-3 minute. Transferă amestecul într-un bol și lasă-l să se răcească cel puțin 20 de minute. Puiul se condimentează pe ambele părți cu piper negru, sare și ierburi italienești. Așază fiecare piept de pui, unul câte unul, între două foi de folie alimentară. Așază un piept de pui pe o foaie curată de folie alimentară. Pune ⅓ ceașcă de spanac deasupra pieptului de pui. Rezervă 1-2 linguri din amestecul de ciuperci și ceapă, apoi adaugă o treime din amestecul de ciuperci și ceapă deasupra. Rulează puiul în folie alimentară. Transferă rulourile în frigider, 30-60 de minute, apoi îndepărtează folia. Bate ouăle și adaugă pesmetul. Scufundă fiecare rulou de pui în ouăle bătute și apoi tăvălește-l în pesmet. Prăjește puiul pe ambele părți sau coace-l în cuptor. 

Citit 471 ori Ultima modificare Duminică, 17 Decembrie 2023 10:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.