„Combinatul de film” - Festival de film şi muzică bună

„Combinatul de film” - Festival de film şi muzică bună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Combinatul de film” este evenimentul care se va desfăşura timp de trei zile, începând de mâine până duminică, în Zodiar (fostul cinema Popular) care le va aduce gălăţenilor filme de festival şi muzică bună (jazz, rock, folk). 

Manifestarea va debuta mâine, la ora 16, când a fost programată vizionarea unor filme de scurtmetraj şi animaţie prezentate la Festivalul Internaţional de Film din Iaşi (IIFF).

Urmează apoi un concert de jazz cu o trupă din Tg. Mureş (Ana Maria Galea – voce şi Daniel Csikos – pian).

La ora 19.00, veţi avea ocazia să vedeţi documentarele „Bee Moldovan” şi „Lumea văzută de Ion B.” –  film care a fost desemnat săptămâna aceasta câştigător la categoria Arts Programming la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy International. 

La ora 21 va începe cel de-al doilea concert de jazz cu formaţia Bourbon Jazz Unit (Bucureşti).  Seara se va încheia cu un film de ficţiune care a primit premiul special al juriului la IIFF – „Nunta în Basarabia”. 

Sâmbătă, începând cu ora 15 sunteţi invitaţi iar la film, dar şi la un concert inedit susţinut de gălăţeanca noastră Maria Magdalena Dănăilă, acompaniată de nelipsita ei chitară „Bandida”, dar şi de actriţa Ana Maria Ciucanu.

Ziua se va încheia cu un concert al tinerei trupe  „East Roots” (Bucureşti) care a adus un sound nou în peisajul muzical românesc, îmbinând  Drum& Bass, Reggae, Ska şi Dancehall cu pasaje de sitar  şi nai.

În cea de-a treia zi  au fost programate filmele „The Runaways” şi „Street Days” (câştigătorul trofeului la IIFF), dar şi două concerte jazz.

Primul va fi susţinut de o trupă din Bucureşti din care face parte deja cunoscuta Aylin Cadir – actriţă şi cântăreaţă (gălăţenii au avut ocazia s-o întâlnească anul trecut la Festivalul de Comedie, într-un spectacol alături de Horaţiu Mălăele).

Cel de-al doilea va fi un extraordinar concert care-l va aduce la Galaţi pe unul dintre cei mai de seamă pianişti de jazz din România  – Mircea Tiberian, secondat de Nadia Trohin (voce).

Preţul biletului pentru o singură zi va fi de 15 lei, iar abonamentul pentru toate cele trei zile va costa 35 de lei. Mai multe informaţii pe www.combinatuldefilm.com.

Citit 1021 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.