Negresă de post cu nucă și cornulețe fragede

Negresă de post cu nucă și cornulețe fragede
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 300 ml apă minerală, 200 g zahăr, 250 ml ulei, 50 g cacao, 400 g făină, 1 plic praf de copt, 50 g nuci, 100 g gem de fructe.

Preparare:  Amestecați apa cu zahărul, uleiul și cacaua cernută. Adăugați făina, praful de copt, nuca pisata și gemul. Omogenizați foarte bine aluatul și răsturnați-l într-o tavă unsă cu margarină. Coaceți la 180 grade, timp de 30-40 minute. Puteți orna cu zahăr pudră.

Cornulețe fragede de post

Ingrediente: 280 g făină albă, 80 g zahăr, 130 g margarină sau 90 ml ulei, 80 ml lapte de soia sau apă minerală, 5 g praf de copt, 1 lingură extract de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 1 praf de sare, 240 g magiun de prune,100 g nucă măcinată.

Preparare: Amestecați făina cu praful de copt. Într-un bol, puneți margarina cu zahărul și mixați până se spumează. Adăugați extractul de vanilie, coaja de lămâie și laptele, treptat. Puneți compoziția de făină peste compoziția de margarină și amestecați. Frământați aluatul până devine elastic și omogen. Întindeți aluatul cu dimensiunea de 40 cm și tăiați-l în 3 părți egale, astfel obținând 3 bucăți de 13-14 cm/ 55 cm. Distribuiți compoziția de magiun în partea de jos a fiecărei foaie. Rulați lejer, astfel încât să obțineți ultima parte sub rulou. (Ar trebui să obțineți 3 rulări, astfel, puneți magiunul, veniți cu o parte de aluat peste și mai rulați încă de 2 ori). Le băgați la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 10-15 minute, iar la final le tăvăliți prin zahăr pudră.

Citit 370 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 11:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.