Frigărui cu fructe

Frigărui cu fructe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 2 kiwi, 1 măr, 1 banană, 8-10 căpșuni; pentru sosul de iaurt: 150 g iaurt grecesc, 2-3 lingurițe gem de zmeură, mentă tocată.

Preparare: Se spală și se curăță fructele, apoi se tăie în bucăți potrivite. Se înfig bețele de frigărui în bucățile de fructe. Se pun frigăruile într-un vas astfel încât să stea în poziție verticală. Se pregătește sosul, amestecând iaurtul cu gemul și menta tocată. Sosul se servește alături de frigăruile de fructe.

Frigărui de fructe cu ciocolată din pudră de roșcove și nuci

Ingrediente: diverse fructe (mere, pere, banane, kiwi, ananas, grepfrut etc), ciocolată din: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g nuci (caju, migdale) râșnite și 100 g zahăr vanilat.

Preparare: Fructele se spală, se curăță de coajă citricele și se taie rondele sau cuburi mici. Bețele se încarcă cu bucăți de fructe. Se pune apă la fiert într-o oală mare, apoi deasupra oalei se așează ibricul în care se pun  pudra de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g de nuci râșnite, pentru a putea obține ciocolată topită. Se amestecă ciocolata cu o lingură de lemn până când compoziția devine omogenă. Dacă compoziția ciocolatei este prea vâscoasă se poate adăuga puțin lapte. Frigăruile de fructe se pun pe o tava pregătită cu hârtie pentru copt. Cu o furculiță sau cu o lingură se poate picura ciocolată topită peste frigărui. Frigăruile pot fi consumate ca atare sau decorate cu zahăr pudră. Serviți frigărui de fructe cu ciocolată de pudră de roșcove și nuci, bucurându-vă de aroma lor.

Citit 472 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 13:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.