Pizza cu ton și ceapă roșie

Pizza cu ton și ceapă roșie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Când vine vorba de pizza, oricine are una preferată, fie că îndrăgim brânza, legumele sau carnea. Totuşi, dacă te-ai plictisit de variantele clasice, iată o reţetă absolut delicioasă, de pizza cu ton şi ceapă roşie.

Ingrediente: pentru blat: 500 g făină (granulaţie 650), 7 g sare, 300 ml apă călduţă, 1 linguriţă zahăr, 20 g drojdie proaspătă, 2 linguri de ulei de măsline;

pentru topping: 2 conserve mari de ton în suc propriu, 200 ml sos de roşii, 1/2 linguriţă oregano uscat, sare, piper, 250 g caşcaval sau mozzarella (se poate folosi și brânză de post dacă se dorește a fi servită în zilele cu dezlegare la pește), 2 cepe roşii, sos dulce sau picant, pentru servit

Pentru blat, cerni făina într-un bol, adaugi drojdia fărâmiţată, zahărul şi sarea. Torni apa, uleiul de măsline şi frămânţi aluatul foarte bine până ce capătă o textură elastică. Îl transferi într-un bol curat, îl acoperi cu folie de plastic şi îl laşi la dospit aproximativ 2 ore, până ce îşi dublează volumul. Între timp, combini sosul de roşii cu oregao uscat, sare şi piper după gust. Dai deoparte. Cureţi cepele şi le tai rondele subţiri. Preîncălzeşti cuptorul la 250°C. Împarţi aluatul în două bile egale. Pe blatul de lucru presărat cu puţină făină, întinzi două foi, cu un sucitor, fiecare foaie cu grosimea de jumătate de centimetru, apoi le transferi în tăvi. Le ungi cu sosul de roşii, presari caşcavalul ras şi adaugi din loc în loc rondele de ceapă roşie şi tonul scurs foarte bine de lichid. Dai tăvile la cuptor aproximativ 20 de minute. Serveşti pizza caldă cu sosul preferat.

Citit 591 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 04:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.