Începe Liga Campionilor la Poliţia Transporturi

Începe Liga Campionilor la Poliţia Transporturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cupa la fotbal a Poliţiei Transporturi Galaţi reuneşte toate cele opt regionale din ţară * 

Singura competiţie în care participă numai poliţiştii de la Transporturi din toată ţara revine de azi pe terenul de fotbal „Traian Park” (fostul „Olimpic House”).

Comisarii joacă fotbal

„Doar Galaţiul găzduieşte această cupă, pentru că iniţiativa este a noastră. Aceasta este a cincea ediţie a Cupei şi prima la care vin toate opt regionalele: Iaşi, Cluj, Timiş, Braşov, Craiova, Constanţa, Bucureştiul şi, evident, noi, Galaţiul”.

„În afară de Bucureşti, de la toate celelalte participante vine şi conducerea instituţiei, care este în echipa de fotbal”, detaliază subcomisarul Ştefan Constandache, Poliţia Transporturi Galaţi.

Galaţiul, împânzit de poliţişti

Cu patru etape programate să se desfăşoare azi, startul Cupei este dat dimineaţă, la ora 10,30. Competiţia se încheie mâine, după disputarea ultimelor etape şi a tradiţionalului meci demonstrativ dintre câştigători şi formaţia Old Boys a Oţelului Galaţi.

„Mai mult decât orice este important că în aceste două zile avem timp să ne cunoaştem colegii. Lucrezi altfel cu oameni pe care îi ştii, cu care ai râs, te-ai relaxat, iar noi colaborăm inclusiv cu Transporturile din Oradea.

Pentru aceste trei zile de Cupă (sosirea invitaţilor s-a petrecut deja, oaspeţii fiind întâmpinaţi încă de miercuri seară) toţi poliţiştii participanţi ne-am luat concediu. Suntem în total - cu tot cu colegii noştri de la celelalte regionale - în jur de o sută de persoane”, spune subcomisarul Constandache.

Premii pentru toată lumea

Să nu vă imaginaţi că oamenii legii vor să le facă concurenţă lui Messi & Co. Subcomisarul Constandache explică: „Reprizele durează 15 minute, iar echipele înseamnă şase fotbalişti plus portarul.

Premiile înseamnă cupe, medalii, şi bani: 400 de lei care revin campioanei, 200 de lei – locul al II-lea şi 100 de lei – locul al III-lea; nici celelalte participante nu sunt uitate la final de competiţie: locurile IV-VIII primesc câte o minge de fotbal din partea Direcţiei Judeţene de Sport”. „De asemenea, vom acorda şi distincţii pentru cel mai bun fundaş, cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător, golgheterul şi jucătorul competiţiei, neuitând şi de Cupa Fairplay”.

Etapă cu Old Boys

Cum se pregătesc ai noştri de luptă? Subcomisarul zâmbeşte relaxat: „Vizăm un loc pe podium, deşi Craiova (NR: campioana en-titre) porneşte ca favorită, având în lot doi foşti fotbalişti de Divizia I. Noi îl avem pe Cătălin Tecaru, fost profesionist de la Dunărea Galaţi, aşa că suntem în cărţi. Ne bucurăm că anul acesta avem prognoză de vreme bună, pentru că în toţi anii trecuţi am jucat doar pe ploaie, frig sau vânt”, râde interlocutorul nostru. Dacă gălăţenii vor repeta performanţa din cea de-a doua ediţie a Cupei – singura dată când au ieşit campioni – aflăm mâine. Între timp, Dorinel & Old Boys Oţelul trec la încălzire, că vineri au etapă!

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 793 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2011 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.