Festivalul de Dans a avut săli pline

Festivalul de Dans a avut săli pline
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul de Dans de la Sibiu din perioada 3-6 noiembrie a constituit, pentru mulţi sibieni, un eveniment mult aşteptat. Aceştia, nerăbdători să vadă concursul, s-au strâns cu jumătate de oră înaintea programului, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Trupele de dans din oraşe precum Cluj, Ploieşti, Bucureşti, Petroşani, Timişoara, Braşov, Alba Iulia, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Galaţi au oferit nu mai puţin de 98 de momente spectaculoase.

Galaţiul a fost reprezentat de Stance Crew, de la Casa de Cultură a Studenţilor, pe care i-am însoţit şi noi pentru a-i susţine. Aceştia au pregătit şase dansuri. Dacă la concursul de la Galaţi, „Music I like to funk”, abia patru-cinci rânduri de locuri au fost ocupate, la Sibiu, cu mic, cu mare, sala era plină ochi. Mulţi dintre ei au stat şi în picioare, rezistând la mai bine de trei ore de spectacol, pe care nu au vrut cu niciun chip să-l rateze. Evenimentul a avut o organizare riguros stabilită şi respectată de care au fost impresionaţi atât participanţii, cât şi spectatorii. Concurenţii au oferit publicului momente de spectacol impresionante. Au putut urmări cu plăcere mai multe genuri de dans: tango, cancan, dans ţigănesc, street dance, bachata sau chiar balet. Sibienii au fost prezenţi în fiecare seară a concursului, chiar dacă spectacolul se termina puţin după miezul nopţii. Nu degeaba Sibiul a fost Capitala culturală a Europei.

Impresionaţi de coregrafiile ingenioase, de costumele extravagante şi de muzică, publicul nu s-a sfiit să aplaude şi să fluiere cu putere după fiecare moment. Acrobaţiile şi mişcările dansatorilor de street dance au fost preferatele spectatorilor, lăsându-i, de multe ori, fără suflare. Din câte am văzut, Festivalul a fost intens promovat, deoarece, pe străzile Sibiului nu erau panouri sau stâlpi fără să aibă lipite mai multe afişe care să anunţe evenimentul. Din cele şase dansuri ale trupei gălăţene, cinci au fost câştigătoare: genul street dance - premiul I la secţiunea formaţie cu momentul numit „Hero”, premiul II la secţiunea grup cu „Let it rock”, premiul II, la tema impusă, cu „Zece”, premiul II la secţiunea formaţie cu „African dance şi premiul III la secţiunea solo, cu momentul „Dance is a feeling”. Trofeul Festivalului a rămas, ca şi anul trecut, la Cluj, la trupa de dans Jump In.

Să fii câştigător, îţi poate aduce ghinion. După ce a primit premiul I la secţiunea solo, cu dansul contemporan numit „Genesis”, în culise, Silviu Mititelu a sărit de bucurie, la propriu. Din nefericire, nu a calculat distanţa şi s-a lovit cu capul de tavan. Leşinat, a fost dus la spital de colegi unde i s-a pansat rana. În ciuda acestui incident, Silviu a putut fi prezent la petrecerea de după concurs, unde a sărbătorit succesul alături de colegii de trupă.

 

Citit 1109 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.