Spaghete „Carbonara” cu smântână

Spaghete „Carbonara” cu smântână
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Carbonara este un fel de mâncare cu paste originar din zona Romei. Se face cu ouă, brânză tare, carne de porc și piper negru.

Și-a căpătat numele actual „carbonara” la mijlocul secolului al XX-lea. De-a lungul timpului, prepararea acestui fel de mâncare a evoluat, ajungând în zilele noastre să fie gătită atât în restaurante, cât și acasă, în familie, pentru cei dragi.

Ingrediente: 400 gr spaghete, 400 gr bacon afumat, 100 gr parmezan, 300 ml smântână pentru gătit, 4 ouă, 2 căței de usturoi, o lingură de unt (margarină), ulei, sare.

Preparare: Spaghetele se fierb urmând instrucțiunile de pe pachet. În apa pentru spaghete se pune un praf de sare și o lingură de unt (margarină). Baconul se taie șuvițe subțirele și se călește în 2-3 linguri de ulei. Când începe să se rumenească, se adaugă usturoiul tocat mărunt. Se călește totul până ce usturoiul prinde o culoare aurie. Într-un castron se bat ouăle bine cu un praf de sare, se adaugă parmezanul și se amestecă până se face ca o pastă. Se încorporează smântâna și se omogenizează totul. Se adaugă totul peste baconul rumenit. Se amestecă ușor și continuu la foc mic 3-4 minute, până se coagulează ușor oul. Se adaugă peste paste la fiecare porție.

Citit 3737 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2025 14:42

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Duminică, 29 Iunie 2025 08:22
    89.137.225.***
    NICIODATA NU se foloseste smantana la carbonara!!!! Nici-un fel de smantana,crema sau altceva...de unde reteta asta?! Este gretoasa rau,3 linguri de ulei?margarina in paste?usturoi?! bleeaaah
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.